Cocktail blog

Η δημιουργία της Cristal Champagne




Η Ρωσική Επανάσταση είναι μία από τις πιο περιβόητες στην Ιστορία αλλά εκείνο που οδήγησε στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του οίνου, ήταν η απειλή μίας άλλης επαναστατικής ομάδας.
Cristal δημιουργήθηκε κατ’ εντολή του τσάρου Αλεξάνδρου του Β΄ το 1867 με σκοπό να γίνει η αποκλειστική σαμπάνια της Ρωσικής αυλής.
Το διάφανο γυαλί της και η συμπαγής βάση της υποτίθεται ότι σχεδιάστηκαν για να αποτρέψουν την κρυφή μεταφορά βομβών μέσα στην αυλή από τους αναρχικούς που βρίσκονταν παντού διάσπαρτοι με σκοπό να τον δολοφονήσουν.

Έτσι δημιουργήθηκε το διάφανο μπουκάλι με τον ίσιο πάτο το οποίο για να αντέχει την πίεση κατασκευάστηκε από καθαρό lead crystal.Η Cristal είναι η πρώτη prestige cuvee σαμπάνια και στο εμπόριο κυκλοφόρησε μετά το 1945
Όσον αφορά τη δολοφονία του τσάρου, έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο να επιτύχουν το στόχο τους με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Αλεξάντερ Σολόβιεφ ο οποίος πλησίασε τόσο πολύ ώστε να είναι σε θέση να πυροβολήσει πέντε φορές τον τσάρο ενώ ο τελευταίος έκανε βόλτα σ’ ένα πάρκο στην Πλατεία της Φρουράς.
Ο τσάρος γλίτωσε αρχίζοντας να τρέχει σε ζιγκ-ζαγκ και ο Σολόβιεφ οδηγήθηκε στην κρεμάλα. Τελικά ο Αλέξανδρος σκοτώθηκε το 1881 από βόμβα που έριξαν στην άμαξά του.
Πάρ’ αυτα ο εγγονός του που υποτίθεται ότι θα ήταν ο τελευταίος των Ρομανόφ, εκθρονίστηκε το 1917 σε μία επανάσταση που έμελε να είναι ο προπομπός της Σοβιετικής Ένωσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 1914 μέχρι το 1925 , η Ρωσία βρισκόταν σ’ ένα καθεστώς απαγορεύσεων το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται με την έλευση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και δεν έληξε παρά μόνο μετά το θάνατο του Λένιν.
Κατά τα φαινόμενα, η θεωρία πίσω από αυτό προέρχεται από τον Ενγκελς ο οποίος παρατήρησε ότι η κατάσταση μέθης των εργατών στις φτωχογειτονιές του Μάντσεστερ του 1845, ήταν το αποτέλεσμα του εκφυλισμού τους στα δίχτυα του καπιταλισμού.
Η γενική ιδέα ήταν ότι από τη στιγμή που θα απελευθερώνονταν, θα έπαυε να υπάρχει και τέτοιου είδους συμπεριφορά. Ο Στάλιν χαλάρωσε την απαγόρευση το 1925 καθώς αυτή δεν ήταν καθόλου δημοφιλής.krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: