Cocktail blog

Συμπίεση εικόνας




Οι επιλογές συμπίεσης στο Microsoft Office Picture Manager μειώνουν τόσο το μέγεθος του αρχείου όσο και τις διαστάσεις των εικόνων με βάση τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την εικόνα, όπως σε ιστοσελίδες ή σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  1. Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να συμπιέσετε.
ΑπόκρυψηΠώς γίνεται;
  1. Βεβαιωθείτε ότι οι φάκελοι που περιέχουν τις εικόνες με τις οποίες θέλετε να εργαστείτε εμφανίζονται στο παράθυρο Συντομεύσεις εικόνων. Εάν δεν υπάρχουν οι φάκελοι στη λίστα, προσθέστε τους στο παράθυρο.
ΑπόκρυψηΠώς γίνεται;
  1. Στο παράθυρο Συντομεύσεις εικόνων, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη συντόμευσης εικόνας.
  2. Μεταβείτε στο φάκελο για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε συντόμευση.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
Η νέα συντόμευση εμφανίζεται στη λίστα Συντομεύσεις εικόνων.
  1. Επιλέξτε τους φακέλους που περιέχουν τις εικόνες με τις οποίες θέλετε να εργαστείτε.
ΑπόκρυψηΠώς γίνεται;
Στη λίστα Συντομεύσεις εικόνων κάντε ένα από τα εξής:
  • Για να εργαστείτε με εικόνες σε ένα φάκελο, επιλέξτε το φάκελο.
  • Για να εργαστείτε με εικόνες σε πολλούς φακέλους που βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, επιλέξτε τον πρώτο φάκελο της ομάδας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον τελευταίο φάκελο της ομάδας.
  • Για να εργαστείτε με εικόνες σε πολλούς φακέλους που δεν βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, επιλέξτε ένα φάκελο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL και, στη συνέχεια, επιλέξτε κάθε πρόσθετο φάκελο με τον οποίο θέλετε να εργαστείτε.
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ   Όταν είναι επιλεγμένοι πολλοί φάκελοι, όλες οι εικόνες των επιλεγμένων φακέλων εμφανίζονται με τη σειρά που είναι ταξινομημένοι στο παράθυρο προεπισκόπησης.
  1. Επιλέξτε τις εικόνες με τις οποίες θέλετε να εργαστείτε.
Στο παράθυρο προεπισκόπησης, κάντε ένα από τα εξής:
  • Για να επιλέξετε μια εικόνα, κάντε κλικ στην εικόνα. Στην προβολή μικρογραφίας ή λωρίδας φιλμ, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενη Εικόνα κουμπιού ή Προηγούμενη Εικόνα κουμπιού, για να αλλάξετε την επιλογή. Εάν εργάζεστε σε προβολή μεμονωμένης εικόνας, η τρέχουσα εικόνα είναι η προεπιλεγμένη.
  • Για να επιλέξτε πολλές εικόνες που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, σε προβολή μικρογραφίας ή λωρίδας φιλμ, επιλέξτε την πρώτη εικόνα της ομάδας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT και, στη συνέχεια, επιλέξτε την τελευταία εικόνα της ομάδας.
  • Για να επιλέξετε πολλές εικόνες που δεν βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, σε προβολή μικρογραφίας ή λωρίδας φιλμ, επιλέξτε μία εικόνα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL και, στη συνέχεια, επιλέξτε την πρόσθετη εικόνα με την οποία θέλετε να εργαστείτε.
  • Για να επιλέξετε όλες τις εικόνες, σε προβολή μικρογραφίας ή λωρίδας φιλμ, κάντε κλικ στην εντολή Επιλογή όλων του μενού Επεξεργασία.
  1. Στο μενού Εικόνα, κάντε κλικ στην εντολή Συμπίεση εικόνων.
  2. Κάντε ένα από τα εξής:
  • Για να συμπιέσετε τις εικόνες σας, ώστε να τις εισαγάγετε σε ένα έγγραφο, στην ενότητα Συμπίεση για, κάντε κλικ στην επιλογή Έγγραφα.
  • Για να συμπιέσετε τις εικόνες σας, ώστε να τις δημοσιεύσετε σε μια ιστοσελίδα, στην ενότηταΣυμπίεση για, κάντε κλικ στην επιλογή Ιστοσελίδες.
  • Για να συμπιέσετε τις εικόνες σας, ώστε να τις στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ενότητα Συμπίεση για, κάντε κλικ στην επιλογή Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί OK
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ    Μπορείτε να αναιρέσετε τη συμπίεση, κάνοντας κλικ στην εντολή Αναίρεση συμπίεσης εικόνας στο μενού Επεξεργασία. Οι αλλαγές που κάνετε στη συμπίεση δεν αποθηκεύονται αυτόματα. Πρέπει να τις αποθηκεύσετε εσείς. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε στη συμπίεση είτε αμέσως μετά την εκτέλεσή τους είτε οποιαδήποτε στιγμή πριν να κλείσετε το πρόγραμμα Picture Manager.office.microsoft.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: