Cocktail blog

Στη Βουλή μαλώνουν και διακοπές πάνε μαζί,μας δουλεύουν λιγάκι μήπως?




Τι κοινό είχαν αυτό το καλοκαίρι ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Φώφη Γεννηματά, ο Θόδωρος Καράογλου, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Τάσος Κουράκης, η Χρύσα Αράπογλου και ο Κώστας Καραμανλής; Ολοι τους πέρασαν από το Ποσείδι για τις καλοκαιρινές τους βουτιές.
Η όμορφη χερσόνησος της Κασσάνδρας αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τον αγαπημένο τόπο καλοκαιρινής απομόνωσης πολλών πολιτικών. Η μεγάλη αμμώδης παραλία στη «μύτη», η δυνατότητα επιλογής της παραλίας ανάλογα με του πού φυσά ο άνεμος, αλλά και ο πολιτικός μύθος που συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια την περιοχή αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους εδώ και πολλά χρόνια το Ποσείδι έχει γίνει το καλοκαιρινό hot spot των πολιτικών.
Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ ήταν ο χώρος όπου την εποχή της παντοδυναμίας του έκανε τις αυγουστιάτικες πολιτικές του συνάξεις ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Τότε που ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς κάποιο ελεύθερο δωμάτιο το Σαββατοκύριακο μετά το Δεκαπενταύγουστο και ο παρ' ολίγον πρωθυπουργός της Ελλάδας -και σημερινός τρόφιμος του Κορυδαλλού- διοργάνωνε τις γνωστές ανά το πανελλήνιο συναντήσεις του με τους συμμετέχοντες να ξεπερνά μερικές χρονιές και τα 200 άτομα!
Σταθερή αξία στο Ποσείδι παραμένει ο Γιάννης Δριβελέγκας, που έχει εκεί σπίτι και συχνά φιλοξενεί πολιτικούς του φίλους. Σταθερός παραθεριστής στην περιοχή είναι και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και νέος κομματικός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Μαμέλης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Μαγκριώτη που πριν από μερικές ημέρες εθεάθη να δροσίζεται στα νερά της περιοχής. Εκεί ήταν και ο αντ' αυτού του Ευάγγελου Βενιζέλου, Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς και η Εύα Καϊλή.
Ο... πολυκομματικός χαρακτήρας
Το Ποσείδι αποκτά σιγά σιγά όμως πολυκομματικό χαρακτήρα. Σε αυτό βοήθησαν σίγουρα και οι συχνές παρουσίες στην περιοχή του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από το 2007 σχεδόν κάθε χρόνο παραθερίζει εκεί, διαμένοντας στο σπίτι του φίλου του Σταύρου Λαζαρίδη. Οι πρωινοί επισκέπτες της περιοχής έχουν συχνά συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει μεγάλες βόλτες, ενώ για βουτιές προτιμά την αμμώδη περιοχή της μύτης. Οταν έρθει η ώρα του τσίπουρου, τότε το αγαπημένο του μαγαζί είναι ο «Μήτσος» στην παραλία του Ποσειδίου.
Ανεβασμένες στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι εσχάτως και οι μετοχές της Φούρκας. Εκεί ο παλιός καλός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Αντώνης Δούδος, λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια ένα «σικ» ξενοδοχείο, το οποίο επισκέπτονται συχνά οι νεοδημοκράτες. Εκεί πήγαινε παλιότερα ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, εκεί ήταν φέτος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αμυνας και στενός φίλος του πρωθυπουργού, Αντώνης Οικονόμου, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, αλλά και ο πρώην καραμανλικός πρόεδρος της Διοικούσας Βάκης Φραντζής, που πάντως φρόντισε αυτές τις ημέρες να πεταχτεί μέχρι το Ποσείδι για να τα πει για λίγο με τον Κώστα Καραμανλή. Στη Φούρκα σταθερή αξία παραμένει εδώ και χρόνια ο Κώστας Κιλτίδης που έχει εξοχικό αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αλκης Νουσυκύρου, ενώ στα γαλάζια νερά της περιοχής βούτηξαν φέτος τόσο ο Γιώργος Καρασμάνης όσο και η Μαρία Τσαρούχα - Κόλλια των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στην κοντινή Σάνη, που ήταν παλιά το κέντρο των πολιτικών συνάξεων του «γαλάζιου» στρατοπέδου, παραθέριζαν και φέτος ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης και ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Στράτος Σιμόπουλος.
Φυσικά και στα υπόλοιπα μέρη της Χαλκιδικής έγιναν φέτος πολιτικές βουτιές. Η Αννα Διαμαντοπούλου επέλεξε όπως και πέρσι τη Βουρβουρού, ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Παναγιώτης Κοκκόρης παραθερίζει εδώ και χρόνια στη Χανιώτη, ενώ ο πρώην υφυπουργός Υγείας και νυν σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, γέμισε τις μπαταρίες του στη Γερακινή.
Οσο για τον αντισυμβατικό Γιάννη Μπουτάρη, ο τόπος των καλοκαιρινών του διακοπών δεν άλλαξε ούτε φέτος, καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκουράστηκε στη Βουρβουρού και στο Νυμφαίο.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: