Cocktail blog

Ερευνα στην Ιταλία για το κρασί «Χίτλερ»




Οι Ιταλικές διωκτικές αρχές ξεκίνησαν επίσημη έρευνα για την πώληση κρασιού που φέρει την επωνυμία «Αδόλφος Χίτλερ»
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Κοριέρε ντέλα Σέρα», οι αρχές ενημερώθηκαν για τα συγκεκριμένα κρασιά αφού αυτά υπέπεσαν στην αντίληψη ενός δικηγόρου από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, τον Μάθιου Χιρς ο οποίος είδε τα μπουκάλια σ’ ένα μικρό σούπερ – μάρκετ της πόλης Γκάρντα στα βόρεια της Ιταλίας, όπου έκανε διακοπές με τη σύζυγό του.
Ένα από τα μπουκάλια έχει εικόνα του Χίτλερ να απευθύνει το ναζιστικό χαιρετισμό, ένα άλλο απεικονίζει τον δικτάτορα μαζί με τη φράση “Mein Kampf” δηλαδή «Ο Αγών Μου» κι ένα τρίτο δείχνει τον Χίτλερ να ποζάρει με μια «πειραγμένη» φωτογραφία του εκλιπόντος Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β.

Ο Χιρς εξαπέλυσε επίθεση σχετικά με το θέμα αυτό μαζί με τη σύζυγό του Σίντι της οποίας η θεία και οι παππούδες πέθαναν στο Αουσβιτς ενώ ο πατέρας της είναι επιζών του Ολοκαυτώματος. «Σοκαρίστηκα. Δεν πρόκειται απλά για προσβολή απέναντι στους Εβραίους ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι ο άντρας μου κι εγώ είμαστε Εβραίοι. Πρόκειται για ύβρη απέναντι στο σύνολο της ανθρωπότητας» είπε η κα. Χιρς στην «Κοριέρε ντέλα Σέρα»
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο καταστηματάρχης είπε στους Χιρς ότι τα μπουκάλια αποτελούν κομμάτι της Ιστορίας , «όπως ο Τσε Γκεβάρα». «Η μόνη εγκληματική πράξη που θα μπορούσε προς το παρόν να αποδοθεί σ΄αυτό είναι εκείνη της απολογίας για φασισμό» είπε ο εισαγγελέας Μάριο Τζούλιο Σινάια στο πρακτορείο ειδήσεων Ανσα. «Ωστόσο στο σημείο αυτό , θα ήταν ευκαιρία να «εφευρεθεί» το έγκλημα της ανθρώπινης βλακείας» πρόσθεσε.
Ο Δήμαρχος της Βερόνα δήλωσε ότι τα επίμαχα μπουκάλια θα αποσυρθούν από τα ράφια του σούπερ – μάρκετ. «Θέλω να διαβεβαιώσω τους Αμερικανούς φίλους μας που επισκέπτονται τη χώρα μας, ότι το Σύνταγμα και ο πολιτισμός μας απορρίπτουν το ρατσισμό , τον αντισημιτισμό και το ναζισμό» δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός για τη Διεθνή Συνεργασία και Ενσωμάτωση, Αντρέα Ρικάρντι. «Αυτό προσβάλει τη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων και μπορεί να βλάψει την εικόνα της Ιταλίας στο εξωτερικό», προσθέτει ο Υπουργός.krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: