Cocktail blog

Σε πλειστηριασμό το κελάρι του El Bulli




Το El Bulli – που ψηφίστηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για τέσσερα χρόνια στη σειρά – πρόκειται να πουλήσει την κάβα του -10.000-μπουκαλιών- σε δημοπρασία του Sotheby’s.
Ο οίκος Sotheby’s  δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πότε και πού θα διεξαχθεί η δημοπρασία.
Το τριών αστεριών Michelin εστιατόριο κοντά στην πόλη Roses, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης, έκλεισε τις πόρτες τoy τον περασμένο Ιούλιο, αφού λειτουργούσε με ζημίες από το 2000.
Έχει οριστεί να ανοίξει εκ νέου το 2014 ως μια γαστρονομική δεξαμενή σκέψης, όπου ο πρώην επικεφαλής 50 χρονος σεφ Ferran Adria, θα διερευνήσει και θα αναπτύξει νέες τεχνικές μαγειρικής.

Η 139-σελίδων,  και 1.600 ετικετών λίστα κρασιών, διαθέτει κρασιά από κλασικές περιοχές όπως το Μπορντό, Βουργουνδία και Πιεμόντε, παράλληλα με cult καλιφορνέζικα κρασιά, σπάνια σέρι και ισπανικά κρασιά  όπως L’Ermita, Pingus, Vega Sicilia και Unico.
Τα κρασιά συγκέντρωσε ο συνεργάτης του Juli Adrià Soler, και κυμαίνονται σε τιμή από € 21,40 μέχρι € 5.350 για το Domaine de la Romanée-Conti Romanée-Conti του 1999. Το Chateau Petrus του 2000 ήταν, επίσης, στον κατάλογο με  € 3.745 το μπουκάλι.
Ψηφίστηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο από το  Restaurant magazine πέντε φορές, αριθμός ρεκόρ, το El Bulli ξεπέρασε τα όρια της σύγχρονης κουζίνας για περισσότερο από δύο δεκαετίες με off-the-wall πιάτα που δημιουργήθηκαν με τη χρήση της μοριακής γαστρονομίας.
Αυτή η δημοτικότητα ήταν που κόστισε Με το προσωπικό του εστιατορίου να αντιμετωπίζει πάνω από δύο εκατομμύρια αιτήσεις κράτησης χρόνο, οι δημόσιες πιέσεις της λειτουργίας του εστιατορίου επηρέασαν την απόφασή του Adrià να το κλείσει.
«Όταν οι άνθρωποι θέτουν το θέμα των κρατήσεων, πρέπει να δώσω κάποια εξήγηση. Δημιουργήσαμε ένα τέρας και ήταν καιρός να βρούμε έναν τρόπο να το δαμάσουμε », είπε το 2010 σχετικά με την ανακοίνωση του κλεισίματος του εστιατορίου.
Το ίδρυμα El Bulli θα χορηγήσει υποτροφίες ετησίως σε 20-25 σεφ για να περάσουν ένα χρόνο δουλεύοντας με τον Adrià σε νέες δημιουργίες, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: