Cocktail blog

Ο συνδυασμός αλκοόλ με energy drinks «πιθανόν να αποβεί μοιραίος»




Η κατανάλωση καφεϊνούχων ενεργειακών ποτών σε συνδυασμό με αλκοόλ είναι πιθανό να αποβεί μοιραία ενώ συνδέεται και με την εκδήλωση επικίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Στην Αυστραλία υπήρξαν αναφορές ότι τα ενεργειακά ποτά ενισχύουν την επίδραση του αλκοόλ οδηγώντας σε μία «παρατεταμένη κατάσταση μέθης». Ο Αυστραλιανός Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση για πιο αυστηρούς ελέγχους στα καφεϊνούχα ποτά.

Την ίδια ώρα , ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησαν έρευνα σε δείγμα 648 σπουδαστών και διαπίστωσαν ότι το ένα τρίτο εξ αυτών είχε καταναλώσει καφεϊνη συνδυαστικά με αλκοόλ και οι συγκεκριμένοι σπουδαστές ήταν πιο επιρρεπείς στο να έχουν περιστασιακές σεξουαλικές συνευρέσεις.
«Οι συνέπειες του να συνευρεθείς με κάποιον σε κατάσταση μέθης, δεν περιορίζονται σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή τα αφροδίσια νοσήματα», τόνισε η συντάκτρια της αμερικανικής έρευνας, Καθλίν Μίλερ.
«Αυτοί οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι αν δεν γνωρίζεις αρκετά καλά τον σύντροφό σου και το σεξουαλικό παρελθόν του/της, και γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι αν είσαι μεθυσμένος/η επειδή σ’ αυτήν την κατάσταση υπάρχει η πιθανότητα να μην αναγνωρίσεις τα σημάδια που σου λένε ότι αυτή η επαφή είναι κακή ιδέα.»
Το ποσοστό καφεϊνης σε ορισμένα ενεργειακά ποτά , ξεπερνά τα 500 μιλιγκράμ – το ίδιο ποσοστό αντιστοιχεί σε έξι φλιτζάνια καφέ.
Η καφεϊνη καλύπτει την κατασταλτική επίδραση του αλκοόλ με αποτέλεσμα να μην έχουμε την αίσθηση της μέθης και να πίνουμε περισσότερο.
Η Εϊμι Πένεϊ, ερευνήτρια στο Κέντρο για το Αλκοόλ και τα Ναρκωτικά «Σημείο Καμπής» το οποίο βρίσκεται στη Μελβούρνη, λέει ότι οι ερευνητές έχουν επίγνωση ότι εκείνοι που πίνουν αλκοόλ και ενεργειακά ποτά , εμπλέκονται σε πιο επικίνδυνες συμπεριφορές.krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: