Μια μικρή ποσότητα καφέ, φίλτρου ή espresso ή ακόμα και στιγμιαίου, καφέ μπορεί να αναδείξει κρυφές πτυχές των πιάτων και των γλυκών σας. Ας δοκιμάσουμε...
-«Ζωηρέψτε» ένα μίγμα καρυκευμάτων, με την προσθήκη αλεσμένου καφέ. Για έναν εξαιρετικά καλό συνδυασμό, ο καφές θα μπορούσε να συνδυαστεί με πάπρικα, σκόνη τσίλι, κύμινο, αλάτι, αλλά και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Μια ιδέα ζάχαρη είναι σημαντική για να ισορροπήσετε την πικρότητα του καφέ. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός ταιριάζει ιδιαιτέρως με βοδινό και χοιρινό στη σχάρα.
-Η γεύση mocha είναι πολύ δημοφιλής και ταιριαστή στα σοκολατένια επιδόρπια. Διαλύστε 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη espresso ή στιγμιαίο καφέ σε ζεστό νερό (ή σε άλλο ζεστό υγρό, αν περιλαμβάνεται στη συνταγή σας). Προσθέστε το αποτέλεσμα στα υπόλοιπα συστατικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν μέθοδο σε πολλά επιδόρπια, όπως η πουτίγκα σοκολάτας, το fondue, τα μους, καθώς και η σος σοκολάτας.
-Η «βαρυφορτωμένη» σάλτσα μπάρμπεκιου «σηκώνει» μερικές κουταλιές της σούπας ισχυρά αρωματικού καφέ ή espresso.
-Ζωντανέψτε τη γεύση του ζελέ σας, διαλύοντας τη σκόνη του σε έτοιμο καφέ φίλτρου, αντί για νερό. Το αποτέλεσμα θα είναι νόστιμο και πικάντικο.
- Τα δε σπιτικά μπισκότα σας θα απογειωθούν αν προσθέσετε φρέσκοαλεσμένο καφέ στο μίγμα των αυγών και του λαδιού, όταν τα χτυπάτε.
-Για το κοτόπουλο, μια νοστιμότατη μαρινάτα φτιάχνεται αν αναμίξετε στιγμιαίο καφέ, λίγο ξύδι, σκόρδο, σόγια, φρέσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μια πρέζα κανέλα. Μαρινάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν τα βάλετε στον φούρνο, το τηγάνι ή την κατσαρόλα.
Θυμηθείτε ότι ο καφές είναι το πλέον, εμπορεύσιμο προϊόν παγκοσμίως -ενώ το λάδι έρχεται δεύτερο- και φροντίστε να τον αξιοποιήσετε με κάθε τρόπο στην κουζίνα σας.
clickatlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου