Cocktail blog

Ο Andrew Forrest,βασικός μέτοχος της μεταλλευτικής εταιρείας Fortescue Metals Group έδωσε όλη τη περιουσια του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και στα παιδιά του τίποτα


Ο Andrew Forrest είναι γνωστός στην Αυστραλία –κι όχι μόνο- τόσο για τις επιχειρηματικές του επιτυχίες, όσο και για τη φιλανθρωπική του δράση. Αυτήν τη φορά, όμως, φαίνεται ότι προχωρά ένα βήμα παραπάνω, αφήνοντας έκπληκτους κοινό και μέσα ενημέρωσης.
Ο Forrest, βασικός μέτοχος της μεταλλευτικής εταιρείας Fortescue Metals Group και η σύζυγός του Nicola ανακοίνωσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, την απόφασή τους να διαθέσουν σε φιλανθρωπίες τη μισή περιουσία τους, δηλαδή περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Forrest είναι μία από τις 105 εξαιρετικά πλούσιες οικογένειες του κόσμου που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο φιλανθρωπικό πρόγραμμα του οποίου ιδρυτές είναι ο επενδυτής Warren Buffet και ο «Mr Microsoft» Bill Gates.

Σε σχετικές δηλώσεις τους οι Forrest ανέφεραν σχετικά με την εν λόγω απόφασή τους «Για εμάς, το να προσφέρουμε χρόνο και χρήματα είναι απίστευτα απαιτητική ενασχόληση και μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων μας».
Παράλληλα, εντύπωση έκανε και η πρόθεση του ζευγαριού να μην αφήσει τίποτα στα παιδιά του: «Τα αγαπάω, τα λατρεύω, τα μεγάλωσα, τα σπούδασα και μπορούν μόνα τους να δημιουργήσουν περιουσία όπως έκανα και εγώ», ανέφερε ο Forrest ο οποίος, σύμφωνα με δηλώσεις του, ακολουθεί πιστά την Καινή Διαθήκη και ασχολείται με τους Αβορίγινες από τότε που παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής της εταιρίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: