Ξενώνας Θαλής:Γύθειο

Στη δυτική ακτογραμμή του Λακωνικού κόλπου, ανάμεσα στο Γύθειο και τον Κότρωνα, βρίσκεται το Σκουτάρι, όμορφο χωριό με παραθεριστική κίνηση, πυργόσπιτα και παλαιές εκκλησίες. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Σκουταρίου συγκαταλέγονται ο Παλαιόπυργος, ιστορικός πύργος της οικογένειας Καλκανδή, και οι εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (με τοιχογραφίες του 1750), της Κοίμησης της Θεοτόκου (με τοιχογραφίες 18ου αιώνα) και τηςΠαναγίας (Κοίμηση της Θεοτόκου - Παναγίτσα).

Σε μικρή απόσταση απλώνεται ο όρμος Σκουταρίου, με υπέροχες αμμουδερές ακρογιαλιές (Καλαμάκια, Βορδώνα, Ακτή Βαρβάρας) και γαλαζοπράσινα νερά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, στην ομώνυμη ακρογιαλιά. Υπέροχη θέα στο Σκουτάρι και τον όρμο Σκουταρίου προσφέρει η μονή του Αγίου Γεωργίου, χτισμένη σε πλαγιά (στο καθολικό της μονής σώζονται παλαιές τοιχογραφίες).
 Ο ξενώνας Thalis είναι χτισμένος στο γραφικό χωριό Σκουτάρι, στο Δήμο Γυθείου του Νομού Λακωνίας. Στην άκρη του χωριού είναι τρεις καθαρές και όμορφες παραλίες, από τις πιο όμορφες της Μάνης και της νότιας Πελοποννήσου, ενώ μπροστά σας ανοίγεται ο Λακωνικός κόλπος και το Κρητικό πέλαγος. Ο ξενώνας Thalis είναι ένα εξολοκλήρου πέτρινο παραδοσιακό χτίσμα και περιβάλλεται από πλακόστρωτη αυλή. Το ισόγειο χτίστηκε πρίν το 1923 το οποίο ανακαινίστηκε με σεβασμό στην παράδοση της περιοχής και προστέθηκε ο επάνω όροφος και ο πύργος με την ίδια τεχνική χτισίματος.
 Ο Ξενώνας Θαλής σας προδιαθέτει να νιώσετε ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, με τα αναπαλαιωμένα μπαούλα, τα σιδερένια στιβαρά μοναδικά κρεβάτια, τις παλιές καμάρες, τις ξύλινες σκάλες, τους πέτρινους εσωτερικά & εξωτερικά τοίχους και τον πλακόστρωτο περιβάλλοντα χώρο. Όλα τα διαμερίσματα έχουν internet, εσωτερικό τηλέφωνο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με μάτια, φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων και όλα τα σκεύη για μαγείρεμα και σερβίρισμα. Όλα τα μπαλκόνια έχουν θέα στο καταπράσινο περιβάλλον. Επίσης διαθέτουν πολυτελή μπάνια, σίδερο, σεσουάρ, τοστιέρα, καφετιέρα, βραστήρα, κλιματισμό, room service. Διατίθεται και χώρος στάθμευσης.

Στα πόδια του καταπράσινου λοφίσκου που είναι χτισμένο το Σκουτάρι, υπάρχουν 3 γραφικές, όμορφες και καθαρές παραλίες και ένα μικρό λιμανάκι. Τα καταγάλανα νερά τους είναι καθαρά και ιδανικά για παιδιά, γιατί η θάλασσά είναι βατή και όχι απότομη. Στη δεξιά πλευρά είναι η βοτσαλένια παραλία της Αγίας Βαρβάρας, με την ομώνυμη εκκλησία του 12ου αιώνα χτισμένη πάνω στο κυμοθάλασσο. Στο κέντρο βρίσκεται η αμμώδης παραλία της Βορδώνας, που είναι η πιο γραφική διότι περικλείεται από μεγάλα βράχια με κατάφυτο φόντο, ενώ τα βράχια είναι θαλασσοδαρμένα και αγκαλιάζουν την παραλία.
Όπως κατεβαίνουμε, αριστερά είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία Καλαμάκια. Στην μία άκρη, πάνω στα βράχια είναι το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα, τα καντηλάκια του οποίου φωτίζουν το βράδυ σαν φάρος τη γύρω περιοχή. Εκεί είναι και η περιοχή Άγκυρα, στην οποία είχε γίνει μια νικηφόρα ναυμαχία και σήμερα ως απομεινάρι υπάρχει μια παλιά άγκυρα. Στην άλλη μεριά είναι το άγαλμα της γοργόνας που καλοσωρίζει τους τουρίστες.

 Από Αθήνα για Σπάρτη θα διανύσετε 215 χιλιόμετρα σε 3 περίπου ώρες. Από τη Σπάρτη συνεχίζετε για Σκουτάρι για άλλα 60χλμ (η διαδρομή περνάει έξω απο το Γύθειο).

Μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε είναι:
  • Το Λιμένι με τα τυρκουάζ νερά και το μουσείο Μέσα Μάνης στο αρχοντικό των Μαυρομιχαλαίων
  • Το κάστρο της Κελεφάς
  • Η ιστορική Μονή Δεκούλου με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα
  • Η ιστορική Αρεόπολη
  • Ο γραφικός Γερολιμένας.
  • Η μοναδικής ομορφιάς, αλλά εγκαταλελειμμένη Βάθεια
  • Το μοναδικής ομορφιάς και γεωλογικής αξίας λιμναίο σπήλαιο του Δυρού και το Νεολιθικό Μουσείο του Δυρού
  • Το Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με το ναό του Ποσειδώνα
  • Το λιμανάκι του Πόρτο Κάγιο
  • Το αρχαίο θέατρο Γυθείου
  • Το νησάκι της Κρανάης (ή Μαραθονήσι) με τον παραδοσιακό πύργο του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, που στεγάζει το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης
  • Η φημισμένη καστροπολιτεία του Μυστρά
  • Η μαγευτική Μονεμβασιά
  • Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Ξενώνας Θαλής


Ξενώνας Θαλής
Σκουτάρι
232 00 Λακωνία
Website / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸