Cocktail blog

Κατασκήνωση Ακτή Αλέγρα, στη Λαγόμανδρα Χαλκιδικής

Η κατασκήνωση είναι η καλύτερη επιλογή για τις διακοπές των παιδιών, αλλά και η εγγύηση ότι το παιδί σας θα περάσει καλά, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και με την εποπτεία έμπειρου προσωπικού. Αυτά ακριβώς και άλλα πολλά θα τα βρείτε στην παιδική κατασκήνωση Ακτή Αλέγρα, που βρίσκεται σε μια παραμυθένια τοποθεσία της Χαλκιδικής.Στη χερσόνησο της Σιθωνίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαγόμανδρα, ανάμεσα στη Νικήτη και στον Μαρμαρά,115 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 5 χιλιόμετρα από το  χωριό, του Ν. Μαρμαρά εκτείνεται η κατασκήνωση, σε μία επίπεδη
έκταση περίπου είκοσι στρεμμάτων, περιφραγμένη, ώστε να παρέχει πλήρη ασφάλεια. Έχει το πλεονέκτημα ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και πλήθος δραστηριοτήτων, για να περάσουν τα παιδιά υπέροχες δημιουργικές διακοπές.
 Εγκαταστάσεις
Σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις ανάμεσα σε ελιές και πεύκα, δίπλα στη θάλασσα τα παιδιά μένουν σε κτιστά σπιτάκια με κεραμοσκεπή, με 4-6 κουκέτες. Ο διαχωρισμός των παιδιών στα σπιτάκια γίνεται ανά φύλο και ηλικία. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται μαγειρεία, εστιατόριο, ιατρείο-αναρρωτήριο, σπιτάκια με κεραμοσκεπή, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, 3 γήπεδα μπάσκετ, 3 γήπεδα volley, 2 πισίνες, beach volley, 1 disco, 1 κιόσκι παραδοσιακών χορών, 4 πινγκ-πονγκ, οργανωμένη παιδική χαρά, κινηματογράφος, 2 αμφιθέατρα εκδηλώσεων, εκκλησάκι κ.α.
 Έμπειρο προσωπικό
Το προσωπικό της κατασκήνωσης διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση που σας εγγυώνται ότι τα παιδιά σας, είναι απόλυτα ασφαλή. Ο κάθε ομαδάρχης είναι υπεύθυνος για 1 σπιτάκι με 10-12 παιδιά και είναι συνεχώς μαζί τους, ώστε να τα κατευθύνει, να τα βοηθά και να τα προστατεύει. Η Ακτή Αλέγρα φροντίζει όσο το δυνατόν να εξασφαλίσει ομαδάρχες από τα δικά της παιδιά, δηλαδή από παιδιά που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια ως κατασκηνωτές. Μ’ αυτόν τον τρόπο γνωρίζει καλύτερα την προσωπικότητα και την ικανότητα του κάθε ομαδάρχη της.

Επίσης όπως σε κάθε κατασκήνωση, δίπλα στα παιδιά, φροντίζοντας υπεύθυνα για την ασφάλειά τους είναι ο αρχηγός, που οργανώνει το ημερήσιο πρόγραμμα κι έχει την εποπτεία όλης της κατασκήνωσης, ο υπαρχηγός που συντονίζει και θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα, ο κοινοτάρχης, που βοηθάει τους ομαδάρχες και φυσικά ο αγαπημένος των παιδιών ψυχαγωγός, που αναλαμβάνει ό,τι έχει να κάνει με τη διασκέδασή τους.
 Δραστηριότητες

Κοινοτική απασχόληση
Μετά την πρωινή επιθεώρηση, ο κάθε κοινοτάρχης επικοινωνεί και συζητά με τα παιδιά για το πρόγραμμα της ημέρας αλλά και για οποιοδήποτε επιθυμία ή απορία που έχουν. Στη συνέχεια διασκεδάζουν με πολλά ομαδικά και παραδοσιακά παιχνίδια, αυτοσχέδια τραγούδια, γίνονται συζητήσεις για τα νέα της ημέρας, αλλά και διηγήσεις όμορφων και διασκεδαστικών ιστοριών από τον έξω κόσμο. Φυσικά δε λείπουν και οι επιβραβεύσεις όπως αυτές που χαρίζουν το διακριτικό αστεράκι στο πιο καθαρό σπιτάκι.
 Θαλάσσιες δραστηριότητες 
Παιχνίδια στην άμμο και διαγωνισμοί καλύτερης αμμοκατασκευής
Πολυάριθμα ομαδικά παιχνίδια
Αθλοπαιδιές όπως beach volley, polo, πρωταθλήματα κολύμβησης και παιχνίδια στο νερό
 
Μεσημεριανή ψυχαγωγία
Δανειστικές βιβλιοθήκες
Επιτραπέζια παιχνίδια
Ήρεμα παιχνίδια, προφορικά ή γραπτά, εσωτερικού χώρου με τη συμμετοχή του ομαδάρχη
Απογευματινή Ψυχαγωγία
Volley, basket και ποδόσφαιρο
Εκμάθηση μοντέρνων και παραδοσιακών χορών, συμμετοχή σε χορωδίες
Εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο
Εκμάθηση της νοηματικής και ξένων γλωσσών
Πισίνα και πεζοπορία στα βουνά
Σκάκι
Το μοναδικό «Λούνα Παρκ» μας με τα υπέροχα παιχνίδια, μια φανταστική εμπειρία με αλεύρι, ζάχαρη αλλά και άφθονη τρέλα
Το «Μεγάλο Παζάρι», με πλανόδιους χορευτές και κιθαρίστες, ανταλλαγές πρωτότυπων κατασκευών και αναβίωση επαγγελμάτων που χάθηκαν μέσα στο χρόνο συνθέτουν την πιο όμορφη και διασκεδαστική γιορτή

Βραδινή ψυχαγωγία
Θέατρο
Χοροί
Disco
Studio  Πλατό και μουσική σκηνή συνθέτουν το χώρο για συναρπαστικούς διαγωνισμούς όπως «Alegra Idol», «Alegra έχεις ταλέντο» κ.α.

Ακόμη οι αποχαιρετιστήριες γιορτές ΠΥΡΑ με θεατρικές παραστάσεις από παιδιά για τα παιδιά, αλλά και παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες από τον έμπειρο ηθοποιό Κρίτωνα Ζαχαριάδη.
Κινηματογράφος με σύγχρονες ταινίες
Τραγούδια στην άμμο, rally και πολλά πολλά άλλα!

Απόλυτη Ασφάλεια
Στην κατασκήνωση υπάρχει ιατρική περίθαλψη 24/7, για αντιμετώπιση ατυχημάτων ή ασθενειών, σε πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και αναρρωτήριο, με έναν γιατρό, και μία νοσοκόμα. Το ιατρείο υποστηρίζεται από το κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου που απέχει 15χλμ. από την κατασκήνωση. Η κατασκήνωση παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλα τα παιδιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ενημερώσετε εγκαίρως για τυχόν ευαισθησίες του παιδιού σας και για οτιδήποτε είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο γιατρός της κατασκήνωσης, όπως αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, αν παίρνει κάποιο φάρμακο ή αν ακολουθεί συγκεκριμένο διαιτολόγιο.

Διατροφή
Όλα τα γεύματα, προετοιμάζονται από έμπειρο προσωπικό με άριστης ποιότητας νωπά προϊόντα. Τα παιδιά καθημερινά λαμβάνουν 5 γεύματα, με πρωινό, πρόγευμα, μεσημεριανό, απογευματινό και δείπνο. Η καθημερινή διατροφή τους είναι μελετημένη ώστε να παίρνουν όλα τα απαραίτητα συστατικά και τις βιταμίνες, και περιλαμβάνει μαγειρευτά, σαλάτες, φρούτα και λαχανικά, αλλά και μικρές ατασθαλίες όπως hamburgers, πίτσα και γλυκά ή παγωτά.
  • Η παιδική κατασκήνωση Ακτή Αλέγρα, βρίσκεται σε μια παραμυθένια τοποθεσία της Χαλκιδικής, σε μία έκταση περίπου 20 στρεμμάτων
  • Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και πλήθος δραστηριοτήτων, για να περάσουν τα παιδιά υπέροχες δημιουργικές διακοπές
  • Έμπειρο προσωπικό, πλήθος αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων
  • Πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις: μαγειρεία, εστιατόριο, ιατρείο-αναρρωτήριο, σπιτάκια με κεραμοσκεπή, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, 3 γήπεδα μπάσκετ, 3 γήπεδα volley, 2 πισίνες, beach volley, 1 disco, 1 κιόσκι παραδοσιακών χορών, 4 πινγκ-πονγκ, οργανωμένη παιδική χαρά, κινηματογράφο, 2 αμφιθέατρα εκδηλώσεων, εκκλησάκι κ.α.

Παιδική Κατασκήνωση Ακτή Αλέγρα

Λαγόμανδρα Νικήτη
63088 Χαλκιδική
Website / Facebook
Απαραίτητη έγκαιρη τηλ. επικοινωνία για δήλωση συμμετοχής στην περίοδο της επιλογής σας: 2310 411085 (Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 73, 54622)

Ωράριο επικοινωνίας
Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00 - 21:00
Groupon.gr

Δείτε το www.alegra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: