Cocktail blog

Ταβέρνα «Το Κάστρο» στην Άνω Πόλη

 Κάνοντας μία βόλτα στην Άνω Πόλη, εκτός από την υπέροχη θέα, τις ανθισμένες αυλές και τα πλακόστρωτα δρομάκια, θα σας μαγέψουν και οι μυρωδιές… Παραδοσιακά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία, που σας προσκαλούν να «κλείσετε» τη βόλτα σας, με τον πιο όμορφο τρόπο, απολαμβάνοντας το σούρουπο και την καλή παρέα. Το «Κάστρο», είναι ένα από τα πιο κλασσικά στέκια, για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, και σας το επιβεβαιώνει κάθε φορά, που τα αρώματα και οι γεύσεις του, προκαλούν τις αισθήσεις σας, με τρόπο μοναδικό.

 Από το 1985 η οικογένεια του Ιωάννη Πλασταρά δημιουργεί με αγάπη και μεράκι ιδιαίτερες και καθαρές γεύσεις ποικιλιών και όχι μόνο. Χρησιμοποιούν τα πιο αγνά υλικά, αναζητώντας πάντοτε καινούργιες προτάσεις και ιδέες για την κουζίνα. Δοκιμάστε πιάτα εκλεκτά, όπως είναι το κότσι, το κλέφτικο, το περίεργο, η γαριδομακαρονάδα, αλλά και πολλά άλλα που θα βρείτε στο πλούσιο menu. Καλοψημένα και ζουμερά κρεατικά, αλλά και θαλασσινά, λαχταριστά ορεκτικά και πλούσιες σαλάτες θα ικανοποιήσουν κάθε γευστική σας απαίτηση. Επίσης επιλέγουν χύμα κρασιά από διαλεκτούς παραγωγούς, έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα φαγητά, αλλά διαθέτουν και επώνυμα κρασιά. Οι πίτες του «Κάστρου» είναι φτιαγμένες με χειροποίητο φύλλο από την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, την κα. Όλγα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε πρασσόπιτα, σπανακόπιτα, αλλά και τυρόπιτα.
Το ίδιο υπέροχος είναι και ο χώρος, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από άλλη εποχή. Στο «Κάστρο» θα δείτε όμορφες τοιχογραφίες φιλοτεχνημένες από φίλους ζωγράφους, φωτογραφίες από όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, παλιά σκεύη μαγειρικής – απαραίτητα εργαλεία της παλιάς ελληνίδας νοικοκυράς που μαγείρευε καθημερινά για την μεγάλη πάλαι πότε ελληνική οικογένεια, γραμμόφωνο καθώς και πολλά φυτά. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 65 άτομα. Οι ιδιοκτήτες τους σας προσκαλούν να πάτε με την παρέα σας, όσο μεγάλη κι αν είναι, για να απολαύσετε τις υπέροχες γεύσεις που ετοιμάζουν καθημερινά για εσάς!
Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, στο «Κάστρο» θα απολαύσετε ζωντανή μουσική από διαφορετικά ρεπερτόρια κάθε φορά. Ακούστε ρεμπέτικα, λαϊκά αλλά και έντεχνα τραγούδια από καλλιτέχνες που αγαπάνε τη μουσική και το ελληνικό ρεπερτόριο.
τηλ. επικοινωνία για κρατήσεις στα 2310 204808 & 6995 135890
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00-00:00
Ταβέρνα «Το Κάστρο»
Ελευθερίου Βενιζέλου 10-Άνω Πόλη
54634 Θεσσαλονίκη
Πως θα πάω?
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: