Cocktail blog

Νέο gadget μπορεί να «παλαιώσει» κρασί μέσα σε λίγα λεπτά

Ένα νέο gadget που ισχυρίζονται ότι «παλαιώνει» το κρασί μέσα σε λίγα λεπτά, βελτιώνοντας τη γεύση του και κάνοντας το πιο ώριμο, θα μπορούσε να τεθεί προς πώληση από το τέλος του έτους, μετά από δοκιμές στις ΗΠΑ που αποδείχθηκαν επιτυχής.
Το «Wine Wizard»  χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά και ακουστικά κύματα για να αυξήσει το pH του οίνου, μειώνοντας την οξύτητα και τα επίπεδα θειώδους σε μια διαδικασία που διαρκεί 15 έως 60 λεπτά, ανάλογα με το βαθμό της απαιτούμενης «ωρίμανσης» – ελαφρά, μεσαία ή μέγιστη.

Οι ιδιοκτήτες του Wine Wizard, CleanPath Resources Corp, ανακοίνωσαν ότι οι δοκιμές ήταν «επιτυχείς με πολλούς τρόπους», δείχνοντας ότι η συσκευή θα μπορούσε να «παλαιώσει», το κρασί, μειώνοντας την οξύτητα του και «ωριμάζοντας» τη γεύση του.
Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Agronifier αναπτύχθηκε από τη Ferris Holding, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ΕΤΜ ή ηλεκτρομαγνητική θεραπεία Matrix.
Η Ferris Holding δήλωσε ότι, σε περισσότερες από 150 τυφλές γευστικές δοκιμές, περισσότεροι από το 97% των ερασιτεχνών φίλων του κρασιού, δήλωσαν ότι η συσκευή βελτίωσε τη γεύση του κόκκινου κρασιού, με το 90% να συμφωνεί ότι βελτιώνει το άρωμα.
Για τους λευκούς οίνους, το 85% των δοκιμαστών συμφώνησαν ότι η γεύση έχει βελτιωθεί, μολονότι οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως σε κόκκινα κρασιά που πωλούνται σε US $ 6-12 το μπουκάλι.
Τα οφέλη της τεχνολογίας λέγεται ότι «καλύπτονται» από τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης ή ανθρακούχου, καθιστώντας το gadget λιγότερο αποτελεσματικό με αφρώδη ή επιδόρπια κρασιά.
«Ο παλαιωτής κρασιού λειτουργεί καλύτερα σε ξηρά κρασιά και είναι καταπληκτικός στην ικανότητά του να ωριμάζει σκληρά ποτά από βότκα σε single malts», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της CleanPath, Ken Lewis, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται προς πώληση από το τέλος του έτους.
Το Wine Wizard έχει σχεδιαστεί για δημοφιλή premium και super-premium κρασιά, και μπορεί να θεραπεύσει ένα 1.5-λίτρου μπουκάλι ή έως τέσσερα 75cl μπουκάλια τη φορά.krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: