Cocktail blog

Τα Πέτρινα;Ορεινή Ναυπακτία

 Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την Ορεινή Ναυπακτία, τώρα είναι η ιδανική εποχή για μία εξόρμηση με την παρέα σας. Η Άνω Χώρα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της, σας περιμένει για μία χαλαρή απόδραση που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ορεινό προορισμό με μέσο υψόμετρο 1.100 μ. και απόσταση 50 χλμ. από την Ναύπακτο, που τα Σαββατοκύριακα κατακλύζεται από κόσμο. Είναι ένα γραφικό χωριό με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πολύ καλή υποδομή για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Είναι χτισμένο σ’ ένα πανέμορφο σημείο ανάμεσα σε
επιβλητικούς καταπράσινους ορεινούς όγκους που είναι απολήξεις της οροσειράς των Βαρδουσίων περιτριγυρισμένο από καστανιές, έλατα και κέδρους. Στην αρχή του χωριού σας περιμένει ο παραδοσιακός ξενώνας «Τα Πέτρινα» με όλες τις ανέσεις για μία αξέχαστη διαμονή.
 Αποτελείται από αυτόνομες πέτρινες κατοικίες, αμφιθεατρικά χτισμένες, σε μια πλαγιά γεμάτη έλατα και καστανιές, με απεριόριστη θέα. Η παρέα που θα σας υποδεχθεί είναι άτομα νεαρής ηλικίας με πολλά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις, και είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Στο κεντρικό κτίριο υπάρχει ένας πανέμορφα διακοσμημένος χώρος με φανταστική θέα, όπου περνάτε ατελείωτες ώρες χαλάρωσης μπροστά στα δύο τζάκια, κουβεντιάζοντας, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σας. Τον χειμώνα δοκιμάστε ζεστό τσίπουρο με μέλι για να "πάρετε τα πάνω σας". Τα βράδια όταν τα φώτα χαμηλώσουν, απολαύστε το ποτό σας στο πέτρινο μπαρ ακούγοντας επιλεγμένη μουσική.
 Στον κεντρικό χώρο αρχίζετε την ημέρα σας απολαμβάνοντας το πρωινό σας που περιλαμβάνει ζυμωτό ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες (πορτοκάλι, δαμάσκηνο, καρότο), μέλι από έλατο, σπιτικό κέικ, απίστευτες τηγανίτες αλλά και τραχανά για τους λάτρεις της παράδοσης. Όλα αυτά συνοδευμένα με ότι καφέ προτιμάτε, καυτή σοκολάτα, γάλα αλλά και ευωδιαστό τσάι του βουνού. Εκεί θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις με αγνά υλικά, συνοδευμένες από καλό κρασί και ντόπιο τσίπουρο. 

Σε μόνιμη βάση μπορείτε να γευτείτε: αγριογούρουνο στιφάδο, γίδα βραστή, φασολάδα, μοσχάρι κοκκινιστό (ελευθέρας βοσκής), πίτες με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο (χορτόπιτα, μακαρονόπιτα, κολοκυθόπιτα, τυρόπιτα), άγρια χόρτα, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, ψητά της ώρας και πλήθος άλλες νοστιμιές μαγειρεμένες με πολύ μεράκι. Σαν επιδόρπιο σας περιμένουν καρυδόπιτα, σουλτάν κανταΐφ, χαλβάς, γλυκά του κουταλιού, γιαούρτι με μέλι και παγωτό, όλα φρέσκα και χειροποίητα.
 Οι κατοικίες διαθέτουν πέτρινο τζάκι, TV, πολυκουζινάκι, μεγάλη βεράντα και πατάρι με εσωτερική σκάλα στο οποίο επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον άτομα. Αξέχαστη θα είναι η διαμονή σας και στα δίκλινα δωμάτια με τζάκι, μια ανάσα μακριά από τα έλατα. Το κάθε ένα με διαφορετικό χρώμα, εμπνευσμένα από αγριολούλουδα της περιοχής (Ρόδον, Δειλινό, Χλόη, Δάφνη, Ίρις και Κυκλάμινο). Όλα τα καταλύματα είναι εφοδιασμένα με ξύλινα παραδοσιακά έπιπλα, χειροποίητα, σκαλισμένα στο χέρι με πολύ μεράκι και γούστο, ψυγείο, αυτόνομη θέρμανση, βεράντα, τηλεόραση και ασύρματη σύνδεση στο internet.
 Η περιοχή προσφέρεται για απίστευτες πεζοπορικές διαδρομές σε σηματοδοτημένα μονοπάτια της περιοχής, για ποδήλατο βουνού και διαδρομές 4x4. Οι ιδιοκτήτες του ξενώνα θα οργανώσουν για σας μία περιπατητική περιήγηση σε επιλεγμένη διαδρομή με οδηγό για να απολαύσετε τις ομορφιές του τοπίου. Μέσα στο χωριό της Άνω Χώρας θα συναντήσετε γραφικά ταβερνάκια και μικρά, παραδοσιακά καφενεδάκια που προσφέρονται για όμορφες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Δοκιμάστε ντόπιες γεύσεις και ξεχωριστά πιάτα όλα φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές και αγνά υλικά.
Πώς θα φτάσετε:  (οι παρακάτω είναι οι πιο σύντομες διαδρομές)
  • Από Αθήνα: 275 χλμ 
  • Αθήνα - Κόρινθος - Ναύπακτος - Άνω Χώρα (μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου).
  • Από Θεσσαλονίκη: 480 χλμ
  • Θεσσαλονίκη - Λαμία - Μπράλος (έξοδος αμέσως μετά τη Λαμία δεξιά) - Άμφισσα (μέσα από την Άμφισσα) - Λίμνη Μόρνου-Άνω Χώρα.

Χιλιομετρικές αποστάσεις:
  • Αθήνα - Ναύπακτος: 220 χλμ 
  • Θεσσαλονίκη - Ναύπακτος: 458 χλμ 
  • Ναύπακτος - Άνω Χώρα: 50 χλ 
  • Πάτρα - Άνω Χώρα: 70 χλμ 
  • Αγρίνιο- Άνω Χώρα: 135 χλμ 
  • Ιωάννινα- Άνω Χώρα: 300 χλμ

Τα Πέτρινα

Τα Πέτρινα
Άνω Χώρα
30300 Ναύπακτος
Website / Facebook