Cocktail blog

Κινέζοι επιστήμονες καταφεραν να μετάδιδουν δεδομένα στο διαδίκτυο μεσο LEDs αντί σήματα WiFi

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης στην Κίνα έχουν δημιουργήσει μια νέα ασύρματη τεχνολογία  Διαδικτύου που χρησιμοποιεί λυχνίες LED για τη μετάδοση δεδομένων αντί σήματα
WiFi.Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα watt LED ενσωματωμένο μέσα σε ένα μικροτσίπ . Η LED αναβοσβήνει εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο και στέλνει ένα δυαδικό σήματα.
Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτη τη τεχνολογία ως μια εναλλακτική λύση για WiFi , ειναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για τη μετάδοση δεδομένων στο διαδίκτυο .
Η τεχνική αναπτύχθηκε αρχικά από τον καθηγητή Harald Haas από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο Ηνωμένο Βασίλειο .
WiFi μπορεί να φτάσει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων πιο γρήγορα απο150 megabits ανά δευτερόλεπτο , σύμφωνα με το Chi Nan , καθηγητής πληροφορικής στη Σαγκάη Πανεπιστήμιο Fudan . Αυτό είναι ταχύτερο από το πρότυπο 802.11g WiFi , η οποία έχει επεκταθεί μέχρι και 54 megabits ανά δευτερόλεπτο . Επιπλέον , Ο Chi υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός LiFi είναι φθηνότερος .
Αλλά έχει ένα μειονέκτημα,το  LiFi βασίζεται σε οπτική επαφή μεταξύ πομπού και δέκτη , που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα δίκτυα WiFi  όπου γραμμή όρασης μετάδοσης δεν είναι δυνατή .
LiFi υποστηρικτές ελπίζουν να αντικαταστήσουν WiFi σε μέρη όπου η ραδιοεπικοινωνία είναι περιορισμένη , ή όταν τα ραδιοκύματα μπορούν να επηρεάσουν άλλες συσκευές , όπως αεροπορικές εταιρείες και  νοσοκομεία.