Cocktail blog

Tαβέρνα Μπουκαδούρα

 Μία ωραία ιστορία, με όμορφες γεύσεις… Ένα εστιατόριο που πριν καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, «βράχηκε» στο Πόρτο Κουφό και έγινε σημείο αναφοράς στους Έλληνες παραθεριστές αλλά και στους ταξιδιώτες του εξωτερικού γράφοντας λαμπρές κριτικές για το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο της Χαλκιδικής  Όταν το 1996 ξεκίνησε να διαμορφώνεται ο χώρος στον οποίο βρίσκεται τώρα η ταβέρνα «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό, ήταν το κελάρι και η αποθήκη του σπιτιού της οικογένειας «Ζαφειράκου». Ένα σπίτι παλιό 400 ετών, το οποίο χτίστηκε επί τουρκοκρατίας.
Με ένα μέτρο πέτρινο τοίχο κτισμένο πάνω στον βράχο του διπλανού λόφου, με ξύλινα δάπεδα και ταβάνια από ντόπια ξύλα, με μία κρεμαστή σκεπή και έξι
πολεμίστρες (2 από αυτές στον χώρο της ταβέρνας), η ταβέρνα «Μπουκαδούρα» κατάφερε και έχτισε το μύθο της, κατέκτησε ταξιδιωτικούς οδηγούς Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και μετά… κατέβηκε στη πόλη. Σε έναν όμορφο χώρο μέσα στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές γαστρονομικές καθαρές γεύσεις σε πολύ μεγάλη ποικιλία (και με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη και γνώστη της καλής κουζίνας Μάκη Ζαφειράκου βεβαίως) ξεκινώντας από εξαιρετικά επιλεγμένα κρέατα, και συνεχίζοντας με επιλογές από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Τα αγνά και φρέσκα υλικά, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χαλκιδικης, δικής τους παραγωγής, και οι παραδοσιακές συνταγές, είναι οι εγγυήσεις ότι στη Μπουκαδούρα θα δοκιμάσετε γευστικά εδέσματα που δεν θα τα βρείτε αλλού.
 Ο κατάλογος πλούσιος, σε κρέατα και θαλασσινά, ορεκτικά, σαλάτες και πάρα πολλά μεζεδάκια, για κάθε γευστική σας απαίτηση. Από θαλασσινά και ψάρια, θα βρείτε τα πάντα σε ευφάνταστα πιάτα με τέλειους γευστικούς συνδυασμούς. Μερικά μόνο από τα υπέροχα πιάτα για τα οποία λατρεύεται η Μπουκαδούρα από τους καλοφαγάδες, είναι η αστακομακαρονάδα, η σαρδέλα γούνα, το σπετσοφάι θαλασσινών, Πιπερια φλωρινης γεμιστη με κατικι και φυσικά το μπουγιουρντί, το οποίο είναι η διαφήμιση της ταβέρνας.
Για τους λάτρεις του κρέατος η ποικιλία είναι μεγάλη. Ξεχωρίζουν τα κοτοτηγανιά κρούστας, κοτομπουκίτσες τυλιγμένες με τορτίγια, καπνιστή χοιρινή Μπριζόλα, λουκάνικα γεμιστά με γραβιέρα και διάφορες τηγανιές, θα δυσκολέψουν πολύ την επιλογή σας. 
Για τους λάτρεις του τσίπουρου η «Μπουκαδούρα» είναι επίσης ένας μικρός παράδεισος (δικής μας παραγωγής, και νέας σοδειάς διπλής απόσταξης με ή χωρίς γλυκάνισο). Η μεγάλη ποικιλία από αλμυρά που το συνοδεύει το αποδεικνύει. Πέρκα, Παστουρμάς ψαριού, καπνιστό σκουμπρί, ρέγγα στα κάρβουνα, σερβιρισμένα με φάβα Σαντορίνης, φτιαγμένα με ιδιαίτερο μεράκι και Κριταμα (μαζεμένο από τις βραχώδεις ακτές του Πόρτο Κουφού.

Το πάθος για την τελειότητα μεταφέρεται και στο κρασί παράγωγης του μαγαζιού, Λευκό, Ροζέ και Κόκκινο, βιολογικής καλλιέργειας και εξαιρετικής ποιότητας. Στα συν της Μπουκαδούρας, ο μπαξές στη Χαλκιδική από όπου προμηθεύονται τα λαχανικά τους, και έτσι εδώ ισχύει το ρητό «από την παράγωγη στη κατανάλωση» εξασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 12:00-00:00.
Ένα απο τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια της πόλης
Πλούσιο μενού με περισσότερα από 100 πιάτα
Σπιτικές συνταγές με αγνά και φρέσκα υλικά
Ψάρια, κρέατα, θαλασσινά και ορεκτικά, σαλάτες και πολλά μεζεδάκια
Ζεστός χώρος με άνετο parking
Μπουκαδούρα Ταβέρνα - Ουζερί
Καραολή Δημητρίου 257Β και Μπουμπουλίνας
56431 Θεσσαλονική
 τηλ. επικοινωνίας : 2310 658985
Πως θα πάω?
Groupon.gr