Cocktail blog

Ξενώνας του Λευτέρη και της Λουκίας στα Τρίκαλα

Στα νότια Τζουμέρκα σε μία από τις υψηλότερες πλαγιές της Πίνδου, αυτή του Κριάκουρα (2150 μ.), βρίσκεται, η Νεράιδα Τρικάλων, χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων, που βρέχεται από τα κρυστάλλινα νερά του Αχελώου. Στην άγρια ομορφιά των Τζουμέρκων, θα βρείτε ηρεμία, απόλαυση, φιλοξενία, και ένα αναζωογονητικό περιβάλλον. Ζήστε μία ταξιδιωτική εμπειρία ανάμεσα στα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, την πλατεία γύρω από την οποία συγκεντρώνεται η ζωή του χωριού και φυσικά τις πέτρινες βρυσούλες από τις οποίες τρέχει, ασταμάτητα, το νερό των ποταμών Γλαβά και Γρεβενίτη οι οποίοι διασχίζουν την Νεράιδα. Άφθονα έλατα, πλατάνια, λεύκες και καρυδιές, συμπληρώνουν το όμορφο σκηνικό.

Με κύρια στοιχεία κατασκευής την πέτρα και το ξύλο, συνδυάζει άψογα στους εσωτερικούς του χώρους, το παραδοσιακό, το μοντέρνο και το πολυτελές στοιχείο. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο bar, άνετο σαλόνι με μεγάλο τζάκι, και αίθουσα εκδηλώσεων. Στην αυλή του ξενοδοχείου υπάρχει πισίνα με ξύλινα τραπεζοκαθίσματα όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό, τον καφέ ή το παγωτό σας. Στον ξενώνα υπάρχει επίσης παιδότοπος, εσωτερικό υδρομασάζ για τη χαλάρωσή σας και δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.
Το πρωινό που θα απολαύσετε στην όμορφη τραπεζαρία του ξενώνα περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων φτιαγμένων από ντόπια, αγνά υλικά. Χειροποίητες πίτες, εξαιρετικές μαρμελάδες από φρούτα του τόπου, αγνό μέλι από μελίσσια της περιοχής, τα φημισμένα γλυκά κουταλιού και ο ντόπιος παραδοσιακός τραχανάς, είναι το ιδανικό ξεκίνημα για την μέρα σας.

 
Δωμάτια
Ο ξενώνας διαθέτει δέκα συνολικά δωμάτια, με τζάκι και απεριόριστη θέα στις οροσειρές της Πίνδου, τη φύση και τον Αχελώο. Ο ιδιαίτερος χρωματισμός σε κάθε ένα από τα δωμάτια τα καθιστά ξεχωριστά. Κάθε δωμάτιο διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, ψυγείο, τηλεόραση, τηλέφωνο, σεσουάρ, είδη προσωπικής φροντίδας μπάνιου, άνετα στρώματα και πουπουλένια παπλώματα, ξύλα για το τζάκι και πολλά άλλα για την άνετη διαμονή σας.

 
Δραστηριότητες
Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία σε μαγευτικά μονοπάτια μέσα στη φύση, rafting στον Αχελώο και ποδηλασία βουνού. Μπορείτε επίσης να κάνετε διαδρομές με αυτοκίνητο για γνωριμία της ευρύτερης περιοχής και των υπόλοιπων χωριών του Ασπροποτάμου (Αχελώου), καθώς και εκτός δρόμου (off road) διαδρομές. Επισκεφτείτε τους μοναδικούς καταρράκτες των Θεοδωριάνων (μόλις 5 χλμ.), το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής και πολλά άλλα αξιοθέατα, που θα σας προτείνουν οι ντόπιοι.
  • Το χωριό Νεράιδα είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μέτρων και βρέχεται από τα κρυστάλλινα νερά του Αχελώου
  • Ο ξενώνας διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο bar, άνετο σαλόνι με μεγάλο τζάκι, αίθουσα εκδηλώσεων, πισίνα, παιχνιδότοπο, εσωτερικό υδρομασάζ και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης
  • Στην τραπεζαρία θα απολαύσετε παραδοσιακές λιχουδιές της τοπικής κουζίνας, μαγειρεμένες με αγνά υλικά από τον κήπο
Ξενώνας του Λευτέρη και της Λουκίας
Νεράιδα
42037 Τρίκαλα
Πως θα πάω?
Απαραίτητη κράτηση  (βάσει διαθεσιμότητας) στο 24340 31836 & 31895 ή μέσω email:info@xenonaslefteriloukias.gr
Groupon.gr