Cocktail blog

Τρία μεγάλα ασφαλιστικά Ταμεία θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζομένους και ηλεκτρονική ταυτότητα για τα ένσημα και τα βιβλιάρια υγείας

Τρία μεγάλα ασφαλιστικά Ταμεία που θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής.
Οι νέοι φορείς που θα αναλάβουν τη χορήγηση των συντάξεων, κύριας και επικουρικής, αλλά και του εφάπαξ θα προβλέπουν και ηλεκτρονική ταυτότητα για τα ένσημα και τα βιβλιάρια υγείας των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα θέλουν να ενταχθούν στο ΙΚΑ οι μισθωτοί, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στον ΟΓΑ οι αγρότες.
Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και αμέσως μετά τα τρία Ταμεία και το ΝΑΤ θα υπαχθούν στον Εθνικό Φορέα Απονομής Συντάξεων.
Η μεταρρύθμιση αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρία στάδια
Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί η διοικητική αναδιοργάνωση στα τρία ταμεία, στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.
Το βασικό σενάριο προβλέπει πως στο ΙΚΑ θα υπάρχει κι ένας ξεχωριστός κλάδος που θα καλύπτει τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τον δικό τους ασφαλιστικό φορέα θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ξεχωριστό ρόλο θα διαδραματίσει το ΝΑΤ.
Στην αμέσως επόμενη φάση αναμένεται να υπάρξει απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από τα τρία νέα ταμεία.
Η τρίτη φάση προβλέπει τη δημιουργία Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης, που θα αποτελεί την «ομπρέλα» για όλα τα Ταμεία.attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: