Cocktail blog

Έκαναν μεγάλη ζωή με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Ένας 25χρονος από την Σουηδία φέρεται ως ο εγκέφαλος πενταμελούς σπείρας που κατασκεύαζε πιστωτικές κάρτες-κλώνους με τις οποίες προέβαιναν σε  αγορές χιλιάδων ευρώ, ενώ ζούσαν με πολυτέλεια σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 25χρονου και ενός 55χρονου στη Θεσσαλονίκη και ενός 44χρονου στην Καρδίτσα, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δύο άτομα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας ο 25χρονος  που διαθέτει άριστες γνώσεις στην τεχνολογία των υπολογιστών, ενώ βρισκόταν στη Σουηδία, αγόρασε από το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας  bitcoins αγόρασε τουλάχιστον 1.085 αριθμούς κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Στη συνέχεια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό κατάφερε να δημιουργήσει πιστωτικές κάρτες «μαϊμού» οι οποίες μάλιστα είχαν εκτυπωμένα λογότυπα πιστωτικών ιδρυμάτων, έφεραν ως στοιχεία κατόχων τα ονόματα των τριών συλληφθέντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί που ήταν αναγραμμένοι στις κάρτες-«κλώνους»  ήταν διαφορετικοί από αυτούς που ήταν αποθηκευμένοι στο μαγνητικό τους μέσο και άλλαζαν κάθε φορά που μπλοκάρονταν από τις τράπεζες
Με τον τρόπο αυτό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα μέλη της σπείρας έκαναν τουλάχιστον 26 αγορές από καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ ζούσαν πολυτελώς σε ξενοδοχεία της πόλης. Τον Δεκέμβριο ο 25χρονος γύρισε στην Ελλάδα και μαζί με δύο συνεργούς του άρχισε πάλι να κάνει «αγορές» από εμπορικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. 
Εκτιμάται ότι τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον 212 συναλλαγές και προσπόρισαν αγαθά και υπηρεσίες, η χρηματική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 33.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: