Cocktail blog

Υβριδικό το σπορ διθέσιο μοντέλο της BMW-Toyota και εκρηκτικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της BMW, Norbert Reihofer, και της ToyotaAkio Toyoda, το νέο σπορ αυτοκίνητο θα αντιπροσωπεύει τόσο τον αντικαταστάτη της σημερινής BMW Z4 όσο και τον διάδοχο της νέας Toyota Supra. Μπορεί οι συγκεκριμένες δηλώσεις να έγιναν στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, ωστόσο η ιαπωνική φίρμα χάρισε μία πρώτη γεύση από το αναμενόμενο supercar με την παρουσίαση του πρωτότυπου FT-1 στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο.

Το νέο σπορ αυτοκίνητο θα είναι προσθιομήχανο, ενώ –αν κρίνουμε από το FT-1 concept- θα είναι και τετρακίνητο. Το μηχανολογικό σύνολο θα αποτελείται από έναν ισχυρό βενζινοκινητήρα, ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί (τουλάχιστον) ένας ηλεκτροκινητήρας, τεχνολογία δανεισμένη από το αγωνιστικό της Toyota LMP1, που συμμετέχει στo πρωτάθλημα του LeMans. Επίσης, η Toyota θα επικεντρωθεί κυρίως στο υβριδικό σύστημα που θα εφοδιάζεται το sportscar, το οποίο θα διαθέτει δυνατούς πυκνωτές για την αποθήκευση της κινητικής ενέργειας, που θα χρησιμοποιείται από τον οδηγό… κατά παραγγελία.

Η BMW και η Toyota αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους δυνατούς πυκνωτές, οι οποίοι μπορούν να απορροφήσουν/αποθηκεύσουν την κινητική ενέργεια και να την προσφέρουν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις απλές μπαταρίες λιθίου ιόντων. Επίσης, είναι πιο μικροί και ελαφρύτεροι (οι πυκνωτές) σε σχέση με τις μπαταρίες.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: