Cocktail blog

Το Βερολίνο γίνεται η πρώτη πόλη με το δικό της domain

Το Βερολίνο γίνεται η πρώτη πόλη με το δικό της όνομα domain στο διαδίκτυο. Από τις 18 Μαρτίου επιχειρήσεις και άτομα που εδράζονται στη γερμανική πρωτεύουσα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το «.berlin» στο τέλος των διευθύνσεών τους.
Η κατάληξη - τεχνικά γνωστή ως generic top - level domain (gTLD) - δημιουργήθηκε έπειτα από συμφωνία της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου και της ICANN, του αμερικανικού φορέα του διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών. Μετά το Βερολίνο, πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ και η Ναγκόγια θα αποκτήσουν και αυτές τα δικά τους ονόματα domain.



To .london  θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο. «Τα domains είναι περιγραφικά όχι απλά συντομογραφίες όπως το .org ή το .com» είπε ο Ντιρκ Κρισενόφσκι του dotBerlin, που λειτουργεί το νέο domain. Λέει ότι τα domains με γεωγραφικό προσδιορισμό θα αλλάξουν τον τρόπο που χρησιμοποιείται το διαδίκτυο. Η κατάληξη .berlin θα κοστίζει μεταξύ 30 και 60 ευρώ τον χρόνο και αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 500.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: