Cocktail blog

Τράπεζα σπόρων 1.300 μέτρα μακριά από το Βόρειο Πόλο

Περίπου 20.000 νέα δείγματα σπόρων προστέθηκαν στη συλλογή του Svalbard Παγκόσμια Seed Vault στη Νορβηγία στα τέλη του προηγούμενου μήνα .
Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν Ιαπωνικο κριθάρι , φασόλια Βραζιλίας , ​​άγριες ​​γλυκό πατάτες από το Περού  και κόκκινους σπόρους μπάμιας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ,η τράπεζα σπόρων ανοιξε το 2008 και  βρίσκεται στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος του Svalbard , το
οποίο είναι περίπου 1.300 μέτρα μακριά από το Βόρειο Πόλο . Μόνο 2.000 άνθρωποι ζουν στην πλησιέστερη πόλη .
Βάφτισαν «το θησαυροφυλάκιο σπόρων Doomsday " , η εγκατάσταση είναι μέσα σε στρώμα πάγου ενός βουνού περίπου 130 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , που προστατεύει το θησαυροφυλάκιο από την κλιματική αλλαγή . Η οροφή και η είσοδος είναι στρωμένος με ανακλαστικο χάλυβα , καθρέφτες και πρίσματα . Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το φώς του αντανακλάται , καλώδια οπτικών ακτινοβολούν τυρκουάζ και λευκά φώτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα .
Συνδεδεμένο με την είσοδο με 93,3 μέτρων μήκους τούνελ , η Svalbard Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων αποτελείται από τρία θερμοκρασίες vaults.Ο χώρος αποθήκευσης διατηρείται στους μείον 18 βαθμούς Κελσίου  .

Πεντακόσια σπόρους κάθε ποικιλίας τοποθετούνται σε ειδικά πακέται και σφραγίζονται . Οι φάκελοι στη συνέχεια τοποθετούνται μέσα σε μαύρα κουτιά , τα οποία μπενουν σε ράφια μέσα σε κάθε θόλο .

Περίπου 820.000 δείγματα σπόρων φυτών από όλο τον κόσμο είναι τώρα στην τράπεζα σπόρων .

-------------------------------------------------- ----------------------------------------------
<object class="BLOG_video_class" contentid="7de77f63996929e2" height="366" id="BLOG_video-7de77f63996929e2" width="520"></object>

Δεν υπάρχουν σχόλια: