Cocktail blog

Τεχνητή βροχή για την αντιμετωπιση ξηρασιας

Το Τμήμα Μετεωρολογίας Μαλαισίας πραγματοποιούν εργασίες δημιουργίας νεφών πάνω από αρκετές περιοχές που πλήττονται από τη σοβαρή ξηρασία, .
Σύμφωνα με τους New Straits Times, οι εργασίες σε Selangor, Negri Sembilan, Malacca και Johor. Σποράς των νεφών χρησιμοποιεί ένα αεροσκάφος που μεταφέρει τέσσερις δεξαμενές (1.000 λίτρων) διαλύματος χλωριούχου νατρίου. Το διάλυμα ψεκάζεται στη βάση των
επιλεγμένων σύννεφων. Τα σωματίδια χλωριούχου νατρίου μεταφέρονται προς τα πάνω από τα ρεύματα θερμού αέρα ,συγκρούονται με τα μόρια του νερού στο σύννεφο όπου αυθόρμητα διαλύονται σε σταγονίδια νερού. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 λεπτά μετά το διάλυμα που έχει ψεκαστεί για να αναπτυχθεί νέφος και το νερό για να αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω ως βροχή.
Η αρχές πιστεύουν ότι η βροχή θα πέσει στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά λόγω των δυσκολιών στην πρόβλεψη δεν ξέρουν πόσο θα αυξηθούν τα επίπεδα του νερού.
<object class="BLOG_video_class" contentid="3bad199d16ba1857" height="366" id="BLOG_video-3bad199d16ba1857" width="520"></object>

Δεν υπάρχουν σχόλια: