Η κατανάλωση κρασιού οδηγεί σε υπερφαγία

Τρία ποτήρια κρασί την ημέρα οδηγούν σε υπερκατανάλωση παχυντικών τροφών μέσα στο 24ωρο που ακολουθεί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.042 ανθρώπων έδειξε ότι μετά το τρίτο κρασί αυξανόταν η όρεξη για πατάτες, πίτσες και άλλες παχυντικές τροφές, με αποτέλεσμα την πρόσληψη επιπλέον θερμίδων και κατά συνέπεια περιττών κιλών.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες πήραν περίπου 1.476 θερμίδες από το αλκοόλ και άλλες 2.829 από τις τροφές με τις οποίες το συνόδευσαν. Αλλά και την επόμενη μέρα, λόγω του hangover, οι συμμετέχοντες επέλεξαν στην πλειοψηφία τους να μείνουν στο κρεβάτι, παρακολουθώντας τηλεόραση ή κάνοντας χρήση των social media, τρώγοντας και λαμβάνοντας συνολικά 2.051 θερμίδες επιπλέον του καθημερινού τους διαιτολογίου. Μάλιστα όσο περισσότερο αλκοόλ είχαν καταναλώσει, τόσο περισσότερο έτρωγαν οι συμμετέχοντες και για περισσότερο χρονικό διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω συμπεράσματα δεν προέκυψαν από επιστημονική μελέτη, αλλά από μια απλή έρευνα η οποία ωστόσο αποτελεί μία αφορμή για πιο ενδελεχή διερεύνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸