Cocktail blog

Nέος κανόνας Έβερεστ: οι ορειβάτες πρέπει να επιστρέψουν με 8 κιλά σκουπίδια

Οι Ορειβάτες από το ψηλότερο βουνό του κόσμου Έβερεστ θα πρέπει να φέρουν πίσω 8 κιλά σκουπίδια με βάσει των νέων κανόνων που θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο .

Σύμφωνα με το BBC , ο κανόνας θα ισχύει για τους ορειβάτες που ανεβαίνουν πάνω από την κατασκήνωση βάσης του Everest σε 5.300 m . Όλοι οι ορειβάτες πρέπει να φέρουν πίσω τουλάχιστον 8 κιλά σκουπίδια , εκτός από τις δικές τους φιάλες οξυγόνου και ανθρώπινα απόβλητα .
Οι αρχές θα αναλάβουν νομική δράση κατά ορειβατών που συμμορφώνονται στο νέο κανόνα . Αυτή τη στιγμή , η κυβέρνηση της Νεπάλ απαιτεί ήδη από τους ορειβάτες να επιστρέψουν όλα τα σκουπίδια αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν $ 4.000  .
Περίπου 10 τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στο Έβερεστ , ακόμη και μετά την απομάκρυνση τον 13 τόνων μεταξύ 2008 και 2013 . Όλα τα στρατόπεδα έχουν προβλήματα με τα σκουπίδια συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπινων αποβλήτων και τα παγωμένα πτώματα των ορειβατών που αρχίζει από 8000 μέτρα και πάνω , τα οποία δεν διασπώνται σε ακραίο κρύο .
<object id="BLOG_video-e4a90fc37dd7fa24" class="BLOG_video_class" contentid="e4a90fc37dd7fa24" width="520" height="366" ></object>

Δεν υπάρχουν σχόλια: