Δροσιστικά, γευστικά και εντυπωσιακά, πρωταγωνιστές του ελληνικού καλοκαιριού, τα κοκτέιλ είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε καλοκαιρινές βραδιές, beach parties, διακοπές, μουσική, χορό και ανεμελιά αλλά και ξεχωριστές βραδιές “βεράντας” ή party στον κήπο μας παρέα με φίλους!
Με έντονα χρώματα, ξεχωριστές εμφανίσεις και ιδιαίτερο στιλ με ομπρελίτσες και ευφάνταστα κομμένα φρούτα και λαχανικά, σερβιρισμένα σε όμορφα ποτήρια με καλοκαιρινά αρώματα, φρουτένιες γεύσεις και μια δόση αλκοόλ, τα δροσιστικά κοκτείλ αποτελούν την καλύτερη λύση για τις «καυτές» βραδιές του καλοκαιριού.
Αν αναζητάτε νέες δροσιστικές γεύσεις για το καλοκαίρι που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σας και θα γοητεύουν εσάς και την παρέα σας, προτείνουμε να αξιοποιήστε υλικά με ελληνικό ονοματεπώνυμο και να φτιάξετε τα δικά σας cocktails με μπόλικη δόση φαντασίας, διάθεση για πειραματισμούς και γευστικά δροσιστικά παιχνίδια με νέες γεύσεις και συνδυασμούς. Πολλά διάσημα παγκοσμίως ποτά της ελληνικής κάβας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλοκαιρινά cocktail.
Η ομάδα του Visit Greece δοκίμασε, έφτιαξε και σας αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από κάθε ένα από αυτά. Ελάτε να τα δοκιμάσουμε! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα shaker, τα κατάλληλα υλικά και άφθονο κέφι.
Καλή απόλαυση!
Ουζοτίνι: Ένα cocktail με δυόσμο και χαρακτήρα
Υλικά:
29.5ml (1 oz.) Vodka
29.5ml (1 oz.) ούζο
29.5ml (1 oz.) Schnapps ροδάκινο
14.7ml (½ oz.) χυμό λάιμ
5-6 ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
Εκτέλεση:1. Σε ένα shaker για μαρτίνι προσθέστε όλα τα υλικά μαζί με μισό φλιτζάνι πάγο και χτυπήστε καλά. Σερβίρετε σε δύο ποτήρια μαρτίνι αφού έχετε προσθέσει ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού και μια φέτα λάιμ.
Υλικά:
29.5ml (1 oz.) Vodka
29.5ml (1 oz.) ούζο
29.5ml (1 oz.) Schnapps ροδάκινο
14.7ml (½ oz.) χυμό λάιμ
5-6 ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
Εκτέλεση:1. Σε ένα shaker για μαρτίνι προσθέστε όλα τα υλικά μαζί με μισό φλιτζάνι πάγο και χτυπήστε καλά. Σερβίρετε σε δύο ποτήρια μαρτίνι αφού έχετε προσθέσει ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού και μια φέτα λάιμ.
Αφρώδες ούζο
Υλικά:
14.7ml (½ oz.) Ούζο
7.3ml (1/4 oz.) Φρέσκο χυμό λεμονιού
14.7ml (½ oz.) απλό σιρόπι
29,5ml Πουρές αχλαδιού
73.7ml (2 ½ oz.) Αφρώδης οίνος Μοσχοφίλερο
Εκτέλεση:1. Ανακατέψτε σε ένα ψηλό ποτήρι ανάμειξης το ούζο, τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι και το πουρέ αχλαδιού.
2. Προσθέστε πάγο και ανακινήστε έντονα. Το ρίχνετε σουρώνοντάς το σε ένα παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας και τέλος προσθέτετε το αφρώδες Μοσχοφίλερο. Γαρνίρετε με μια φέτα λεμονιού.
Υλικά:
14.7ml (½ oz.) Ούζο
7.3ml (1/4 oz.) Φρέσκο χυμό λεμονιού
14.7ml (½ oz.) απλό σιρόπι
29,5ml Πουρές αχλαδιού
73.7ml (2 ½ oz.) Αφρώδης οίνος Μοσχοφίλερο
Εκτέλεση:1. Ανακατέψτε σε ένα ψηλό ποτήρι ανάμειξης το ούζο, τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι και το πουρέ αχλαδιού.
2. Προσθέστε πάγο και ανακινήστε έντονα. Το ρίχνετε σουρώνοντάς το σε ένα παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας και τέλος προσθέτετε το αφρώδες Μοσχοφίλερο. Γαρνίρετε με μια φέτα λεμονιού.
Αγιωργίτικο κοκτέιλ με φρούτα
Υλικά:
354ml (12 oz.) Φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
354ml (12 oz.) Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
177ml (6 oz.) Σιρόπι μέντας
236ml (8 oz.) Pyrat Rum (σκούρο ρούμι)
236ml (8 oz.) Citronge (λικέρ πορτοκαλιού)
2 λίτρα Αγιωργίτικο κρασί
177ml (6 oz.) κομμένα λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι, μήλο, φράουλα, σύκο, ροδάκινο και ανανά
Εκτέλεση:
1.Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια γυάλινη κανάτα και ρίξτε στο τέλος λίγο 7UP.
Υλικά:
354ml (12 oz.) Φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
354ml (12 oz.) Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
177ml (6 oz.) Σιρόπι μέντας
236ml (8 oz.) Pyrat Rum (σκούρο ρούμι)
236ml (8 oz.) Citronge (λικέρ πορτοκαλιού)
2 λίτρα Αγιωργίτικο κρασί
177ml (6 oz.) κομμένα λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι, μήλο, φράουλα, σύκο, ροδάκινο και ανανά
Εκτέλεση:
1.Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια γυάλινη κανάτα και ρίξτε στο τέλος λίγο 7UP.
Μαυροδάφνη Cooler
Υλικά:
59ml (2 oz.) Μαυροδάφνη
14.7ml (½ oz.) Crème de Cassis
14.7ml (½ oz.) Λευκό Ρούμι
29,5ml (1 oz.) Χυμό Λεμονιού
59ml (2 oz.) Χυμό Cranberry
Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε με πάγο. Σερβίρετε σε ποτήρι balloon, με ένα κλωναράκι μέντας και φέτα λεμονιού.
Υλικά:
59ml (2 oz.) Μαυροδάφνη
14.7ml (½ oz.) Crème de Cassis
14.7ml (½ oz.) Λευκό Ρούμι
29,5ml (1 oz.) Χυμό Λεμονιού
59ml (2 oz.) Χυμό Cranberry
Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε με πάγο. Σερβίρετε σε ποτήρι balloon, με ένα κλωναράκι μέντας και φέτα λεμονιού.
Κοκτέιλ σταφυλιών
Υλικά:44,2ml (1 ½ oz.) τσίπουρο
21.9ml (3/4 oz.) απλό σιρόπι
5 πράσινες ρόγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια
1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα
Εκτέλεση:1. Τοποθετήστε στον πάτο ενός ποτηριού ανάμειξης τα λάιμ, προσθέστε το σιρόπι και με ένα γουδοχέρι ή κουτάλι πιέστε τα.
2. Γεμίστε ένα κοντό ποτήρι κατά τα ¾ με θρυμματισμένο πάγο και ρίξτε τα στο ποτήρι ανάμειξης μαζί με το τσίπουρο. Ανακατέψτε καλά, ρίξτε το περιεχόμενο στο κοντό ποτήρι και σερβίρετε.
Υλικά:44,2ml (1 ½ oz.) τσίπουρο
21.9ml (3/4 oz.) απλό σιρόπι
5 πράσινες ρόγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια
1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα
Εκτέλεση:1. Τοποθετήστε στον πάτο ενός ποτηριού ανάμειξης τα λάιμ, προσθέστε το σιρόπι και με ένα γουδοχέρι ή κουτάλι πιέστε τα.
2. Γεμίστε ένα κοντό ποτήρι κατά τα ¾ με θρυμματισμένο πάγο και ρίξτε τα στο ποτήρι ανάμειξης μαζί με το τσίπουρο. Ανακατέψτε καλά, ρίξτε το περιεχόμενο στο κοντό ποτήρι και σερβίρετε.
Ελληνικό Mojito Καρπούζι
Υλικά:
44,2ml (1 ½ oz.) Oronoco Ρούμι
4 κομμάτια φρέσκου καρπουζιού (ή 29,5ml (1 oz.) πουρέ από φρέσκο καρπούζι)
29,5ml (1 oz.) φρέσκο χυμό λάιμ
21.9ml (3/4 oz.) απλό σιρόπι
21.9ml (3/4 oz.) Ελληνικό ανθρακούχο νερό
6 φύλλα μέντας και ένα κλωναράκι μέντας
Εκτέλεση:1. Σε ένα ψιλό ποτήρι ανάμειξης πιέστε με ένα γουδοχέρι το καρπούζι, τα φύλλα μέντας και το σιρόπι. Προσθέστε το ρούμι, το χυμό λάιμ, γεμίστε με πάγο και ανακινήστε δυνατά.
2. Σουρώστε και περιχύστε σε ένα ποτήρι Collins με παγάκια. Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό και ανακατέψτε ελαφρά. Γαρνίρετε με ένα κλωναράκι μέντας.
Υλικά:
44,2ml (1 ½ oz.) Oronoco Ρούμι
4 κομμάτια φρέσκου καρπουζιού (ή 29,5ml (1 oz.) πουρέ από φρέσκο καρπούζι)
29,5ml (1 oz.) φρέσκο χυμό λάιμ
21.9ml (3/4 oz.) απλό σιρόπι
21.9ml (3/4 oz.) Ελληνικό ανθρακούχο νερό
6 φύλλα μέντας και ένα κλωναράκι μέντας
Εκτέλεση:1. Σε ένα ψιλό ποτήρι ανάμειξης πιέστε με ένα γουδοχέρι το καρπούζι, τα φύλλα μέντας και το σιρόπι. Προσθέστε το ρούμι, το χυμό λάιμ, γεμίστε με πάγο και ανακινήστε δυνατά.
2. Σουρώστε και περιχύστε σε ένα ποτήρι Collins με παγάκια. Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό και ανακατέψτε ελαφρά. Γαρνίρετε με ένα κλωναράκι μέντας.
Κόκκινο
Υλικά:
44,2ml (1.5 oz.) Τσίπουρο από σταφύλι Μοσχάτο
14.7ml (0.5 oz.) citrus βότκα
59ml (2 oz.) φρέσκο χυμό ντομάτας
Σταγόνες χυμού λεμονιού
Ελάχιστη hot sauce
1/4 κουταλάκι του γλυκού χρένο, αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε και σερβίρετε με πάγο γαρνίροντας με ένα ντοματίνι και σέλερι.
Υλικά:
44,2ml (1.5 oz.) Τσίπουρο από σταφύλι Μοσχάτο
14.7ml (0.5 oz.) citrus βότκα
59ml (2 oz.) φρέσκο χυμό ντομάτας
Σταγόνες χυμού λεμονιού
Ελάχιστη hot sauce
1/4 κουταλάκι του γλυκού χρένο, αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε και σερβίρετε με πάγο γαρνίροντας με ένα ντοματίνι και σέλερι.
Ελληνικό island Martini
Υλικά:44,2ml (1/2 oz.) ελληνικό brandy
14.7ml (1 ½ oz.) cointreau
14.7ml (1 ½ oz.) χυμός λεμονιού
59ml (2 oz.) σπιτική λεμονάδα
Εκτέλεση:1. Ανακινήστε τα υλικά με λίγο πάγο και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρετε με ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού το χείλος του ποτηριού.
Υλικά:44,2ml (1/2 oz.) ελληνικό brandy
14.7ml (1 ½ oz.) cointreau
14.7ml (1 ½ oz.) χυμός λεμονιού
59ml (2 oz.) σπιτική λεμονάδα
Εκτέλεση:1. Ανακινήστε τα υλικά με λίγο πάγο και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρετε με ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού το χείλος του ποτηριού.
Απολαύστε Υπεύθυνα!
visitgreece.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου