Cocktail blog

Το TOP10 των κατασκευαστών αυτοκινήτων

Οι επισκευές στον κινητήρα είναι από τις πιο δαπανηρές και γι’ αυτό οι βλάβες του είναι ο μεγαλύτερος φόβος κάθε οδηγού. Μπορεί να μην είναι συχνές, σε σύγκριση με βλάβες σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου όπως στους άξονες ή στην ανάρτηση, έχουν όμως μεγάλο κόστος επισκευής, λόγω των ανταλλακτικών και των εργατοωρών που απαιτούνται.


Στην έρευνα που παρουσιάζουμε στο άρθρο μας, βασιστήκαμε στα στοιχεία του έτους 2012 της αγγλικής εταιρείας Warranty Direct, της μεγαλύτερης εταιρείας κάλυψης εγγύησης και οδικής βοήθειας στην Αγγλία, με αναφορές από εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους για περισσότερο από μία δεκαετία.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τη λίστα των 10 κατασκευαστών με τους πιο αξιόπιστους κινητήρες. Αν πρόκειται να κάνετε μια αγορά στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον, ίσως να βρείτε εδώ ένα ακόμη κίνητρο για την τελική επιλογή σας.

1. Honda

honda

Η Honda είναι μια εταιρεία που τη συναντάμε πολύ συχνά στις λίστες με τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές. Ειδικά στην αξιοπιστία των κινητήρων, καταφέρνει να αποσπάσει την πρωτιά από τον έτερο Ιάπωνα κατασκευαστή, την Toyota, καθώς μόλις ένας στους 344 κινητήρες της παρουσιάζουν βλάβη (ποσοστό 0,29%).

2. Toyota

toyota

Στη δεύτερη θέση, αλλά πολύ πιο πίσω σε αξιοπιστία κινητήρων από την πρώτη Honda, η Toyota κατασκευάζει κινητήρες που παρουσιάζουν βλάβη σε ποσοστό 0,58% (ένας στους 171).

3. Mercedes-Benz

Mercedes

Η Mercedes σώζει κάπως το γόητρο των γερμανών κατασκευαστών, κατακτώντας την τρίτη θέση στη λίστα μας. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, ένας στους 119 κατόχους Mercedes (ποσοστό 0,84%) θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον κινητήρα του αυτοκινήτου του.

4. Volvo

volvo

H Volvo φαίνεται να πείθει τα τελευταία χρόνια με την ποιότητα, αλλά και την τεχνολογία των προϊόντων της. Στην αξιοπιστία των κινητήρων τα καταφέρνει, επίσης, πολύ καλά, καθώς μόλις ένας στους 111 παρουσιάζει πρόβλημα (ποσοστό 0,90%).

5. Jaguar

jaguar

Η Jaguar, εκτός από όμορφα και γρήγορα αυτοκίνητα, κατασκευάζει και αξιόπιστους κινητήρες γι’ αυτά. Μόλις ένας στους 103 (ποσοστό 0,97%) θα απαιτήσουν κάποια επισκευή και θα απασχολήσουν τον ιδιοκτήτη τους.

6. Lexus

Lexus

Το παρακλάδι της Toyota, που κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα, δεν τα καταφέρνει στην αξιοπιστία των κινητήρων τόσο καλά όσο η μητρική εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά, μόλις ένας στους 101 κινητήρες της Lexus χρειάστηκαν κάποια επισκευή (δηλαδή ποσοστό 0,99%).

7. Fiat

fiat

Οι Ιταλοί της Fiat φαίνεται να έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά όσον αφορά στην αξιοπιστία των κινητήρων, κατακτώντας την έβδομη θέση με το ποσοστό του 1,17%. Με άλλα λόγια, ένας στους 85 κινητήρες της φίρμας φαίνεται να παρουσιάζει πρόβλημα.

8. Ford

ford

Η αμερικάνικη πολυεθνική Ford βάζει τα γυαλιά στην άλλη αμερικάνικη πολυεθνική GM, κερδίζοντας την όγδοη θέση στους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές κινητήρων. Ένας κινητήρας Ford στους 80 θα χρειαστεί επισκευή (ποσοστό 1,25%). Σημειώστε ότι στην GM το ποσοστό ανέρχεται στο 2,43%!

9. Nissan

nissan

H Nissan, που σήμερα αποτελεί μια εταιρεία μαζί με τη Renault (έχουν συγχωνευτεί οι δύο κατασκευαστές), διατηρεί την καλή αξιοπιστία των κινητήρων της. Ένας στους 76 κινητήρες της Nissan θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα (ποσοστό 1,31%).

10. Land Rover

_Land-Rover

Μετά τη Jaguar, η Land Rover είναι ο δεύτερος Άγγλος κατασκευαστής που συναντάμε στη λίστα με τους κατασκευαστές που φτιάχνουν τους πιο αξιόπιστους κινητήρες. Ένας στους 72 ιδιοκτήτες Land Rover θα χρειαστεί να επισκευάσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου του (ποσοστό 1,38%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: