Cocktail blog

Παραδοσιακό Ξενώνα Φίλιππος, στο Χωριό Ψαράδες;Μεγάλη Πρέσπα

Ο Ξενώνας
«Στο πηγαιμό για τους Ψαράδες ας είναι το ταξίδι σου τόσο όμορφο όσο όμορφο είναι και το μέρος που θα συντάσσεις»: Ένα παραδοσιακό ορμητήριο σε υψόμετρο 850 μέτρων, χτισμένο στην αγκαλιά της Μεγάλης Πρέσπας και βέβαια ένα παραδοσιακό ξενώνα, δίπλα στην όχθη, ακριβώς στην πλατεία του χωριού, χτισμένο το 1890 από τον Παπαδόπουλο Μιχάλη και αναπαλαιωμένο το 2007.


Ο Παραδοσιακός Ξενώνας Φίλιππος που κρατά το παραδοσιακό στυλ και το μεράκι της αρχιτεκτονικής της εποχής του, αποτελείται από 4 άνετα δωμάτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, τρία τρίκλινα και δύο δίκλινα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ατομικό μπάνιο και θέρμανση. Στον χώρο του ξενοδοχείου λειτουργεί κουζίνα όπου και θα βρούμε ροφήματα για το πρωινό μας. Επίσης παρέχεται πλήρης εξοπλισμός αν θέλουμε να παρασκευάσουμε το γεύμα ή το πρωινό μας.

Η Περιοχή
Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις δραστηριότητες που τους προσφέρει η περιοχή, όπως περιήγηση σε ιστορικά μνημεία, στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου και στα ασκηταριά των Ψαράδων με τις τοιχογραφίες. Και βέβαια βόλτες στις Πρέσπες ανακαλύπτοντας το φυσικό πλούτο και την απόλυτη γαλήνη που περικλείουν αλλά και στο γειτονικό όρος του Βαρνούντα, το όρος Βροντερό και τις πλαγιές του Τρικλάριου. Στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων, με έκταση 272 τετρ. χλμ. και βάθος 55 μέτρων, παρατηρούμε βέβαια και πολλά είδη σπάνιων πουλιών όπως αργυροπελεκάνους, ερωδιούς, κορμοράνους κ.α., ενώ ο ταξιδιώτης συναντάει καταπράσινες πλαγιές με δάση κέδρου και βελανιδιάς. Ένα υπέροχο τοπίο που οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει (μήπως ήρθε η ώρα;).

Δραστηριότητες για photobook
Βαρκάδα στη λίμνη: Ο ξενώνας διαθέτει σύγχρονο σκάφος για ξενάγηση στα Βυζαντινά μνημεία και για παρατήρηση υδρόβιων πουλιών και τις αποικίες των πελεκάνων

Πεζοπορία: Το μέρος προσφέρει μοναδικές διαδρομές, όπως η διαδρομή Ψαράδες – Βροντερό, μέσω του δασικού δρόμου. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι προς το σημείο Ρότι, όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεγάλης Πρέσπας. Από εκεί η θέα της λίμνης είναι υπέροχη, καθώς απλώνεται μπροστά σας το μεγαλύτερο μέρος της και φαίνονται οι ακτές των γειτονικών χωρών

Αναρρίχηση: Σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό θα βρείτε σημεία στα οποία μπορείτε να εξασκήσετε το αγαπημένο σας άθλημα. Τα σημεία ποικίλουν σε δυσκολία

Κολύμβηση στην λίμνη: Απολαύστε τα πεντακάθαρα νερά και το μαγευτικό τοπίο σε μία από τις φυσικές παραλίες της Μεγάλης Πρέσπας.

Χειμερινά σπορ: Μόλις 25 λεπτά με αμάξι από τους Ψαράδες βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας Πισοδερίου (38χλμ). Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται σε ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Από την κορυφή του χιονοδρομικού η θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών είναι απίστευτη, ενώ οι διαδρομές των πιστών ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. μήκος πιστών: 13 χλμ.

Εκδρομή: Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το ορεινό χωριό του Βροντερού και τον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Γερμανού, στις πλαγιές του Βαρνούντα, με την ομώνυμη εκκλησία του 11ου αιώνα, όπου υπάρχουν οι αυθεντικές τοιχογραφίες από την εποχή της κατασκευής του. Επίσης στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, με τον ομώνυμο οικισμό, όπου θα συναντήσουμε την Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου.

Δείτε το www.hotel-philippos.gr
  1. 1
    Παραδοσιακός Ξενώνας Φίλιππος 
    Ψαράδες Πρέσπες Φλώρινα 53077
    Πώς θα πάω»

Δεν υπάρχουν σχόλια: