Cocktail blog

Aston Martin αγωνιστικά με ηλιακά panel

Η Aston Martin δοκιμάζει νέα αγωνιστικά μοντέλα με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στο νέο WEC.

Η αγωνιστική τεχνική ομάδα της Aston Martin εργάζεται πάνω σε ένα νέο project, βάσει του οποίου τα racing cars της εταιρείας έχουν εξοπλιστεί στην οροφή τους με panels ηλιακής ενέργειας, προκειμένου να διαθέτουν πρόσθετη ενέργεια.


Η αγγλική εταιρεία δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ωστόσο τόνισε ότι τα αγωνιστικά της μοντέλα, χάρη στην πρόσθετη ηλιακή ενέργεια, θα μπορούν να λειτουργήσουν διάφορες δευτερεύουσες ηλεκτρικές λειτουργίες, όπως το σύστημα κλιματισμού χωρίς να επιβαρύνουν την ενέργεια του κινητήρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Aston Martin, Dan Sayers, δήλωσε ότι «η ιδέα αυτή της τοποθέτησης panel σε οχήματα είναι ένα project ηλιακής τεχνολογίας που μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον για τη δωρεάν παροχή ενέργειας από τον ήλιο τόσο σε αγωνιστικά όσο και σε επιβατικά μοντέλα». Επίσης, ανέφερε ότι αυτή είναι η πρώτη δοκιμή τέτοιων οχημάτων και αν όλα πάνε καλά μπορεί να δούμε αγωνιστικά οχήματα της εταιρείας με ηλιακά panels στο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής του 2015 (World Edurance Championship).autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: