Cocktail blog

Οι πιστοί και οι άπιστοι;Όσοι έχουν μακρύτερο παράμεσο πιθανώς να είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης

Οι άπιστοι σύντροφοι έχουν βάσει έρευνας μακρύτερο παράμεσο σε σχέση με τον δείκτη
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι, ενώ η ορμονική έκθεση δεν είναι δυνατόν να προβλέψει τη συμπεριφορά κάθε ατόμου, η προαναφερθείσα σχέση σημαίνει ότι το μήκος των δακτύλων μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό όσων πιθανώς να είναι πιο άπιστοι



Ξεχάστε το διαδικτυακό φλερτ στα chats και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εξεύρεση του ιδανικού συντρόφου και αρχίστε την αναζήτηση παρατηρώντας τα χέρια του/της, καθώς, σύμφωνα με μία νέα βρετανική έρευνα, εκεί βρίσκεται το κλειδί της σωστής επιλογής. Στο πλαίσιο πειράματός τους, ψυχολόγοι των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και Νορθάμπρια εξέτασαν 600 άνδρες και γυναίκες στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, αναζητώντας τη σχέση ανάμεσα στο σχήμα του χεριού και το μέγεθος των δακτύλων και στις σεξουαλικές τους συνήθειες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν ισομεγέθη δείκτη και παράμεσο ήταν πιθανότερα πιστοί/ές σύντροφοι, ενώ, αντίθετα, όσοι είχαν μακρύτερο παράμεσο είχαν και περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι/ες.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης
Θεωρείται ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης -της ορμόνης που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία- κατά την ενδομήτρια ζωή επηρεάζει το μήκος των δακτύλων. Όσοι έχουν μακρύτερο παράμεσο πιθανώς να είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι, ενώ η ορμονική έκθεση δεν είναι δυνατόν να προβλέψει τη συμπεριφορά κάθε ατόμου, η προαναφερθείσα σχέση σημαίνει ότι το μήκος των δακτύλων μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό όσων πιθανώς να είναι πιο άπιστοι.

Οι πιστοί και οι άπιστοι
Σε αντίθεση με άλλα είδη, τα οποία τείνουν να είναι είτε μόνο πιστά είτε μόνο άπιστα, οι άνθρωποι μπορούν να ανήκουν και στις δύο κατηγορίες. Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι χωρίζονται συνήθως σε δύο κατηγορίες: η μία που τείνει να είναι πιστή και η άλλη άπιστη. Η έρευνα των επιστημόνων δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Biology Letters» της Royal Society (επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης).

«Δυσδιάκριτες διαφορές»
Ο δρ Ράφαελ Βλοντάρσκι, του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Αυτή η έρευνα αφήνει να εννοηθεί ότι σε κάθε φύλο ενδεχομένως να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί τύποι ανθρώπων που ακολουθούν διαφορετική στρατηγική ζευγαρώματος. Παρατηρήσαμε την εμφάνιση μίας ομάδας ανδρών και μίας γυναικών που τείνουν να είναι πιστοί και μία ξεχωριστή κατηγορία ανδρών και γυναικών με τάση απιστίας σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτές οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και είναι αντιληπτές μόνο όταν εξετάζουμε πολυάριθμες ομάδες. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος θα είναι περισσότερο ή λιγότερο πιστός». Ο καθηγητής Ρόμπιν Ντάνμπαρ, επίσης της Οξφόρδης, πρόσθεσε: «Η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το περιβάλλον και οι εμπειρίες ζωής, και ό,τι συμβαίνει στη μήτρα ενδεχομένως να έχει μικρή επίπτωση σε κάτι τόσο σύνθετο όσο οι σεξουαλικές σχέσεις».

Πιο ελκυστικοί
Μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ της Σκοτίας είχε αποφανθεί ότι εκείνοι που έχουν μακρύτερο δείκτη είναι και πιθανότερα πιο ελκυστικοί. Οι επιστήμονες της Σκοτίας κατέληγαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης στη μήτρα επηρεάζουν τη δομή του προσώπου, αλλά και το μήκος των δακτύλων. Πάντως, όσοι έχουν μακρύ παράμεσο θεωρούνται πολλαπλά ευνοημένοι, συμφωνούν οι περισσότεροι επιστήμονες: για παράδειγμα, όσο πιο μακρύς είναι ο παράμεσος ενός άνδρα σε σχέση με τον δείκτη του, τόσο πλουσιότερος πιθανώς να είναι. Έχει ακόμη πιθανότητες να είναι άπιστος, εξωστρεφής, τολμηρός και να παίζει κάποιο μουσικό όργανο. Δυστυχώς όμως αυτή η κατηγορία -σύμφωνα πάντα με έρευνες- αφορά άνδρες με μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν στη φυλακή, να δολοφονηθούν ή να τρελαθούν. Παλαιότερες έρευνες έχουν αποφανθεί ότι οι γυναίκες με μακρύ παράμεσο είναι συχνότερα ομοφυλόφιλες σε σχέση με τις υπόλοιπες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: