Cocktail blog

15 υλικά που θα απογειώσουν τις σαλάτες σας!

Αβοκάντο

Μια απλή σαλάτα με μαρούλι και ρόκα, μπορεί να απογειωθεί γευστικά αν προσθέσετε ένα αβοκάντο, κομμένο σε κύβους και αρκετό χυμό λεμονιού!

Ρόδι

Το ρόδι βελτιώνει εντυπωσιακά την εμφάνιση και τη γεύση ενός πιάτου. Απολαύστε μια ανανεωμένη εκδοχή της πράσινης σαλάτας, προσθέτοντας ένα ρόδι και λίγο κρουτόν.

Φυστίκια Αιγίνης

Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα αλατισμένα και ψημένα φυστίκια Αιγίνης σε μια σαλάτα με ρόκα και dressing με λεμόνι και ξίδι μπαλσάμικο και θα μας θυμηθείτε.

Λιαστή ντομάτα

Κόψτε με ένα ψαλίδι τις λιαστές ντομάτες και βάλτε τις στη σαλάτα σας με μανούρι και φρέσκο βασιλικό!

Ξινόμηλο

Στην κλασική σαλάτα λάχανο-καρότο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρέβα και ένα ξινόμηλο περασμένο από τον τρίφτη -η σαλάτα σας σχεδόν δεν θα χρειάζεται λαδολέμονο και αλάτι!

Μουστάρδα

Φτιάξτε μια σως από μουστάρδα, λάδι, λεμόνι και λίγο μπαλσάμικο και κάντε την πιο απλή πράσινη σαλάτα... ακαταμάχητη!

Φινόκιο

Η γεύση του φινόκιο, δεν είναι εύκολη -θυμίζει έντονα ούζο. Αν η οικογένειά σας είναι ανοιχτή σε νέες γεύσεις, δοκιμάστε να το βάλετε στη ζωή σας. Συνδυάζεται ιδανικά με ταπαντζάρια, αλλά και με βινεγκρέτ πορτοκαλιού, σε βάση πράσινης σαλάτας.

Πιπεριά Φλωρίνης

Προσθέστε λίγη ψημένη κι αλατισμένη πιπεριά Φλωρίνης σε πράσινη σαλάτα, μαζί με γραβιέρα, κρουτόν και λευκό ξίδι.

Παρμεζάνα

Λίγες νιφάδες από το (ομολογουμένως ακριβό) αλμυρό, σκληρό τυρί μπορούν να ανανεώσουν γευστικά οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα. Δοκιμάστε να τη συνδυάσετε με σταφίδες και σως μουστάρδας.

Μέλι

Υπάρχει μια βελτιωμένη εκδοχή του dressing με τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο: η εκδοχή που περιλαμβάνει και μέλι!

Αποξηραμένα φρούτα

Δαμάσκηνα, βερίκοκα και σταφίδες σε πολύχρωμες σαλάτες μπορούν να συνδυαστούν με κουκουνάρι ή φουντούκι και μπαλσάμικο.

Τουρσί

Οποιοδήποτε τουρσί -σε ελεγχόμενη ποσότητα- θα αναδείξει την πολίτικη σαλάτα σας!

Προσούτο

Το προσούτο είναι ακριβό, γι' αυτό προφανώς είναι πρόταση για σαλάτες... ειδικών περιστάσεων. Μια σαλάτα με ρόκα-παρμεζάνα-κρουτόν-ρόδι και προσούτο, "μουλιασμένη" σε γλυκόξινο dressing θα ξετρελάνει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο!

Γιαούρτι

Είτε στα παντζάρια με λίγα καρύδια και μπόλικο ξίδι είτε σε μια πράσινη σαλάτα με σέλινο και κόκκινες πιπεριές το γιαούρτι εξασφαλίζει ότι θα προσφέρει μια νότα δροσιάς.

Πορτοκάλι

Τόσο το ξύσμα του πορτοκαλιού όσο και ο χυμός του, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με μουστάρδα ντιζόν, ελαιόλαδο κι αλατοπίπερο για να φτιάξετε βινεγκρέτμυρωδάτη και γευστική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: