Cocktail blog

Η Aston Martin Vulcan κοστίζει 2.5 εκατ. ευρώ

H Aston Martin θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της Vulcan, ενός hypercar κατασκευασμένου αποκλειστικά για αγωνιστικές διαδρομές σε πίστα.


Οι κατασκευαστές την περιγράφουν ως «το πιο έντονο και συναρπαστικό δημιούργημά της μέχρι σήμερα», τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα supercar που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστείμε τα κορυφαία αυτοκίνητα στον κόσμο.

Tην κίνηση παρέχει ο 7λιτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει ειδικά για την περίσταση 800 ίππους.

Στο σύστημα πέδησης, οι Βρετανοί επιστράτευσαν τις υπηρεσίες της εξειδικευμένης στο είδος Bremo, η οποία εξόπλισε την νέα Vulcan με κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 380 και 360 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Η τιμή της Aston Martin Vulcan, στην Αγγλία θα φτάσει το αστρονομικό ποσό των 2.500.000 ευρώ!

H Vulcan διαθέτει μια αναλόγως εξεζητημένη ανάρτηση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης των αμορτισέρ και των αντιστρεπτικών δοκών.

H Aston Martin Vulcan διαθέτει ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, ενώ από το ίδιο υλικό κατασκευάζεται ο άξονας μετάδοσης, αλλά και πολλά από τα στοιχεία του εσωτερικού μεταξύ των οποίων η κεντρική κονσόλα, το τούνελ μετάδοσης και το ταμπλό.

H Aston Martin θα προσφέρει ειδικά μαθήματα-σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης στους 24 τυχερούς ιδιοκτήτες της νέας Vulcan.

O οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την ευαισθησία του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος των φρένων, όπως και του traction control.

Για να εξοικονομηθεί βάρος, τα στοιχεία του συστήματος μετάδοσης κατασκευάζονται επίσης από μαγνήσιο ενώ τις προδιαγραφές της συμπληρώνει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης

Η πρεμιέρα της Aston Martin θα γίνει στο 85ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Aston Martin θα κατασκευάσει 24 αυτοκίνητα, αντικατοπτρίζοντας την τελειότητα που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να ανταποκριθεί στις συνθήκες εώνς 24ωρου αγώνα πίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: