Cocktail blog

Μηνυμα στον Λιούις Χάμιλτον:Σταμάτα να πετάς σαμπάνια στο πρόσωπο των γυναικών. Δεν τους αρέσει

 Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη 2η νίκη του σε τρία Grand Prix φέτος, στη Σανγκάη όμως ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να πανηγυρίσε κατά τη διάρκεια της απονομής προκάλεσε αρνητικά σχόλια. Έλουσε με σαμπάνια ένα από τα κορίτσια του grid, ρίχνοντάς της απευθείας στο πρόσωπο χωρίς φυσικά τη θέλησή της.



Ο Άγγλος πιλότος μπορεί ενδεχομένως να μην κατάλαβε εκείνη την ώρα τι συνέπειες θα είχε η κίνησή του και να μην κατάφερε να συγκρατήσει τη χαρά του, όμως λίγες ώρες μετά το τέλος του Grand Prix δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις. Ο οργανισμός «Object», ο οποίος μάχεται κατά της σεξιστικής συμπεριφοράς εις βάρος των γυναικών, εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Χάμιλτον ενώ αρκετοί φαν του διάσημου πιλότου της F1, έσπευσαν στο twitter να εκφράσουν την αντίδρασή τους.
 «Οι φωτογραφίες το δείχνουν ξεκάθαρα. Ρίχνει την σαμπάνια στο πρόσωπό της, κάτι που ξεκάθαρα σημαίνει ότι η κοπέλα δεν συμμετείχε στην εκδήλωση χαράς του Χάμιλτον. Θα έπρεπε να απολογηθεί αμέσως αφού όπως μπορούν όλοι να δουν, η κοπέλα δεν διασκέδασε με αυτή την κίνηση. Το να είσαι ένα από τα κορίτσια του grid στην Formula 1, είναι αρκετά δύσκολο και γίνεται ακόμη χειρότερο όταν κάποιος επιδεικνύει τόσο εγωιστική συμπεριφορά» δήλωσε η Ροζ Χάρντι, εκπρόσωπος του οργανισμού «Object» και συμπλήρωσε «Οι μηχανοκίνητοι αγώνες πλασάρουν τις γυναίκες σαν αντικείμενα του σεξ και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κοριτσιών».
Αρκετοί πάντως ήταν και εκείνοι που έσπευσαν μέσω του twitter να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στην κίνηση του Χάμιλτον χαρακτηρίζοντας την κίνησή του αηδιαστική. Ένας χρήστης τον αποκάλεσε «ντροπή της Βρετανίας» ενώ ένας άλλος έγραψε στον Άγγλο «Σταμάτα να πετάς σαμπάνια στο πρόσωπο των γυναικών. Δεν τους αρέσει».

«Ντροπή σε σένα και στη F1 για τον τρόπο που φέρεστε στις γυναίκες» έγραψε μια χρήστης του twitter με το hashtag #sexism να συγκεντρώνει αμέσως μετά το τέλος του Grand Prix εκατοντάδες σχόλια. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: