Cocktail blog

Το τέλειο άρωμα για όσους έχουν... τσακωθεί με το σαπούνι!

Για όσους έχουν τσακωθεί με το σαπούνι, ίσως τελικά υπάρχει μια λύση που θα αφήσει ικανοποιημένους τόσο τους ίδιους όσο και τους γύρω τους: είναι το άρωμα που μυρίζει όλο και περισσότερο όσο κανείς ιδρώνει και, επιπλέον, εξουδετερώνει την κακοσμία του ιδρώτα.



Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές στο Queens's University του Μπέλφαστ, οι οποίοι παρουσιάζουν το χημικό σύστημα απελευθέρωσης αρωμάτων στην επιθεώρηση Chemical Communications.
Οπως γράφει το tovima.gr, στο νέο σύστημα, τα μόρια του αρώματος συνδέονται με μόρια ενός ιοντικού υγρού (άλας σε υγρή μορφή) το οποίο δεν έχει δική του οσμή. Αυτό το «αρωματισμένο ιοντικό υγρό», όπως το αποκαλούν οι ερευνητές, διασπάται όταν έρθει σε επαφή με την υγρασία και απελευθερώνει έτσι τα μόρια του αρώματος.
Επιπλέον, το ιοντικό υγρό έλκει τις δύσοσμες θειόλες που παράγονται από τη διάσπαση ουσιών του ιδρώτα από μικρόβια του δέρματος. Οι θειόλες συνδέονται με το ιοντικό υγρό και δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τη μύτη του χρήστη ή των γύρω του.
Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα ότι το νέο άρωμα θα μπορούσε να έχει «τεράστιες ευκαιρίες εμπορικής αξιοποίησης» στη μεγάλη αγορά ειδών προσωπικής περιποίησης.

Συνεργάζονται μάλιστα ήδη με αρωματοποιία την οποία προτιμούν να μην κατονομάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: