Cocktail blog

Η Ελλάδα πλήρωσε ΔΝΤ και ΕΚΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δια του εκπροσώπου του, του Τζέρι Ράις, επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα εξόφλησε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο, ενώ, όπως έγινε γνωστό αργότερα, αποπληρώθηκε και το ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου που βρισκόταν στην κατοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Συγκεκριμένα, η χώρα μας αποπλήρωσε, στο σύνολο τους, οφειλές ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Κατόπιν τούτου το ΔΝΤ ανακοινώνει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Eπιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επαναβεβαίωσε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή αρωγή προς την Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών, αφού αποπλήρωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε ο Ράις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, οι οποίες ανέρχονταν σε 1,6 δισεκατομμύριο ΕΤΔ (Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα, περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ)», είπε.

«Όπως έχουμε πει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές της να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Πληρώθηκε και το ομόλογο

Με μία ανάρτηση στο twitter, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το Ελληνικό Δημόσιο αποπλήρωσε ομόλογό του που διακρατούσε η ίδια στο χαρτοφυλάκιο της.

Το συνολικό ποσό του κεφαλαίου μαζί με τους τόκους έφθανε σύμφωνα με πληροφορίες τα 4,2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: