Οι φακοί επαφής του μέλλοντος θα αναλαμβάνουν την εγγραφή και την αποθήκευση βίντεο, αλλά και την αναπαραγωγή του μπροστά στα μάτια μας και το πιθανότερο είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.
Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η εγγραφή βίντεο από τα Γυαλιά της Google υπήρξαν ο κυριότερος λόγος που αποτελούν πλέον παρελθόν για το ευρύ κοινό, εντούτοις η Samsung και πρόσφατα η Sony επιμένουν ότι υπάρχει λόγος να καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε.
O ιαπωνικός κολοσσός είναι ο νεότερος τεχνολογικός κολοσσός που υποβάλλει προς κατοχύρωση τεχνολογία που επιτρέπει την εγγραφή, την αναπαραγωγή και την αποθήκευση βίντεο, αξιοποιώντας τους φακούς επαφής.
Οι μικροσκοπικές κάμερες, οι πιεζοηλεκτρικοί αισθητήρες και η μαγνητική επαγωγή αποτελούν τον πυρήνα της τεχνολογίας της Sony, η οποία περιγράφει με λεπτομέρεια πώς οι φακοί επαφής του μέλλοντος θα λειτουργούν ως κάμερες που θα ενεργοποιούνται και θα απενεργοποιούνται ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρά μας. Βασισμένη στο γεγονός ότι μπορεί να διακρίνει πότε αυτό συμβαίνει εσκεμμένα ή ακούσια (ανά περιόδους 0,2-0,4''), η Sony περιγράφει ένα σύστημα εγγραφής που είναι επί της ουσίας αδιόρατο. Μάλιστα, οι ενσωματωμένοι φακοί της κάμερας μπορούν να διορθώσουν την εστίαση, την ισορροπία του λευκού και να σταθεροποιήσουν την εικόνα, δηλαδή να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που δημιουργεί η κίνηση του ανθρώπινου ματιού κατά την εγγραφή βίντεο.
Νωρίτερα, η Samsung υπέβαλλε επίσης αίτημα για την κατοχύρωση τεχνολογίας εγγραφής βίντεο μέσω φακών επαφής, η δική της όμως ευρεσιτεχνία έχει μια σημαντική διαφορά από την πρόταση της Sony. Οι φακοί της Sony αναλαμβάνουν και την αποθήκευση της λήψης, ενώ η Samsung επιλέγει να τη μεταφέρει σε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο, όπως για παράδειγμα τη μνήμη ενός smartphone.
http://tech.in.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸