Cocktail blog

Peugeot EX1


alt
Με γονίδια που αποτελούν ένα μείγμα από σούπερ σπορ αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, το Peugeot EX1 είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο μοντέλο το οποίο θα παρουσιάσει η γαλλική φίρμα στις μέρες που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι το Σαλόνι .Το πειραματικό Peugeot EX1 είναι ένα αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο όχημα. Η Peugeot έχει τοποθετήσει δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα, η συνολική ισχύς των οποίων είναι 340 άλογα με την ροπή να φθάνει στα 240 Nm. 

Με αυτή την λογική η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να διαθέτει μιας μορφής τετρακίνηση. Στον εμπρός άξονα η ανάρτηση είναι διπλά ψαλίδια ενώ πίσω η διάταξη είναι ανάλογη με αυτήν που συναντάμε στις μοτοσικλέτες: Ένας βραχίονας και μονό αμορτισέρ.
Το Peugeot EX1 έχει ύψος μόλις 0,9 μέτρα και το πλάτος του φθάνει τα 1,77 μ. Το μήκος του οχήματος δεν έχει ανακοινωθεί.
Το Peugeot EX1 δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο πόλης. Ο κατασκευαστής δηλώνει ότι έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να ικανοποιήσει τον κάτοχό του όταν αφήνει πίσω του την πόλη και αναζητά γρήγορες διαδρομές.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί η τελική ταχύτητα που φθάνει το αυτοκίνητο, εν τούτοις η αναφορά της Peugeot πως οι δυνάμεις που αναπτύσσονται στις στροφές φθάνουν το 1G, αφήνουν να εννοηθεί πως το ΕΧ1 μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα.
Άλλωστε σε αυτή την διαπίστωση μπορεί να καταλήξει εύκολα κάποιος αν δει πως η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα έρχεται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα ενώ με τις ιδανικές ρυθμίσεις των δύο ηλεκτροκινητήρων, η τιμή αυτή μπορεί να κατέβει κατά 0,5’’ .
Το Peugeot EX1 είναι εξοπλισμένο με δύο καθίσματα bucket. Το πλαίσιο είναι σωληνοτό με χωροδικτύωμα και το υπόλοιπο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, προκειμένου να κρατηθεί σε λογικά επίπεδα το βάρος του οχήματος.
Όσον αφορά τις πόρτες του EX1 , αυτές ανοίγουν με αντίθετη σε σχέση με τα συνηθισμένα φορά.
Το ΕΧ1 φτιάχτηκε από την Peugeot στο πλαίσιο του γιορτασμού των 200 χρόνων από την ίδρυση της γαλλικής εταιρίας.
alt
alt
alt
alt
alt
gatoni.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: