Cocktail blog

Πότε περνάω ΚΤΕΟ

Πότε περνάω ΚΤΕΟ; Πρόκειται για μια ερώτηση που την απάντηση συνήθως την θυμόμαστε στο περίπου… Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να ξέρουμε και οι ίδιοι πότε περνάμε ΚΤΕΟ. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει.
Το πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων Ν. Αττικής για τεχνικό έλεγχο από ΚΤΕΟ για το έτος 2013 περιλαμβάνει:

1. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα και τα Φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, με έδρα το Ν. Αττικής, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ως καινούργια  στο έτος 2009. 
2. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης ( Ε.Ι.Χ. ) οχήματα με κόκκινες πινακίδες κυκλοφορίας με έδρα το Ν. Αττικής, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ως καινούργια  στο έτος 2009.  
3. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης ( Ε.Ι.Χ. ) οχήματα και τα Φορτηγά ιδιωτικής χρήσης ( Φ.Ι.Χ. ) οχήματα με  μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους, με  ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ με έδρα το Ν. Αττικής, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ως καινούργια  στο έτος 2009. 
Ο τεχνικός έλεγχος των ανωτέρω οχημάτων, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ (Δημόσια ή Ιδιωτικά) στο χρονικό διάστημα από τρεις εβδομάδες πριν έως και μια εβδομάδα μετά, από την αναγραφόμενη ημερομηνία (ημέρα και μήνα ) της 1ης άδειας κυκλοφορίας.

Οι επόμενοι έλεγχοι πραγματοποιούνται κάθε 2 χρόνια, πάλι χρονολογικά, με περιθώριο 4 εβδομάδων. 


- Υποχρέωση τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ του Ν. Αττικής το έτος 2013,έχουν επίσης: 

1. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης ( Ε.Ι.Χ. ) οχήματα και τα Φορτηγά ιδιωτικής χρήσης ( Φ.Ι.Χ. ) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους οχήματα, που μεταβιβάστηκαν στο Ν. Αττικής από την υπόλοιπη χώρα από την 1-1-2012 μέχρι και την 31-12-2012 και έχουν συμπληρώσει 4 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους σαν καινούργια και δεν είχαν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο, στους νομούς που είχαν ως έδρα πριν την μεταβίβασή τους, και

2. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης ( Ε.Ι.Χ. ) οχήματα με ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Δ.Σ., (Διπλωματικού Σώματος),  Ξ.Α. (Ξένης Αποστολής), Π.Σ. ( Προξενικού Σώματος),  Π.Π., ( Προσωπικό Πρεσβειών ), με έδρα το Ν. Αττικής που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σαν καινούργια από την 1-1-2009 μέχρι και την 31-12-2009 και δεν έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, ανεξάρτητα από τον τόπο που κυκλοφορούν, ως εξής:

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 1 ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 2 ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 3 ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 4 ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 5 ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 6 ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 7 ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 8 ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 9 ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 0 ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013.
Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;
Για τα ΙΧ αυτοκίνητα, πρέπει οι ιδιοκτήτες να διαθέτουν τα ακόλουθα:
· Aδεια κυκλοφορίας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο
· Ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης αυτού που φέρει το όχημα.
· Κάρτα ελέγχου καυσαερίων, εφόσον είναι σε ισχύ.
· Δελτίο τεχνικού ελέγχου (στην περίπτωση που το όχημα έχει ξαναπεράσει από έλεγχο σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ).
· Σε περίπτωση που στο όχημα έχουν τοποθετηθεί αντηλιακές μεμβράνες, θα πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό του εγκαταστάτη.

Σε περίπτωση που έχουν αφαιρεθεί από την Τροχαία οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας, πρέπει να προσκομιστεί φωτοτυπία επικυρωμένη της αδείας κυκλοφορίας, καθώς επίσης και η κλήση που επιδόθηκε στο όχημα.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: