Cocktail blog

ΟΑΣΘ :Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ενδέχεται να κληθούν να βάλουν οι Θεσσαλονικείς που μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αφού εξετάζεται αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων. Σύμφωνα με το σενάριο, το βασικό εισιτήριο θα διαμορφωθεί στο ένα ευρώ, ενώ το χρονικό εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών θα φτάσει στο ένα ευρώ και είκοσι λεπτά. Το μισό εισιτήριο θα διαμορφωθεί πιθανόν στα 0,50 λεπτά το βασικό και στα 0,60 λεπτά το χρονικό.

Η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων φαίνεται ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από επιστολή την οποία απέστειλε ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, προς τους προέδρους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
Στην επιστολή του ο κ. Στεφανίδης αναφέρεται συνοπτικά στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός και επισυνάπτει έτερη επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη τον κ. Σταθόπουλο. Σε αυτήν, γίνεται αναλυτική περιγραφή του προβλήματος, αλλά και συγκεκριμένων γεγονότων.
Ετσι, ο κ. Στεφανίδης αναφέρει ότι παρέλαβε χειρόγραφο σημείωμα του κ. Σταθόπουλου με προτάσεις. «Στην πρόταση για την αύξηση του εισιτηρίου αναφέρατε αύξηση του κανονικού εισιτηρίου από 0,80 ευρώ σε ένα ευρώ χωρίς να κάνετε λόγο για το χρονικό των 0,90 ευρώ, το οποίο πρέπει και αυτό να διαμορφωθεί», σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ. Επισημαίνει ότι ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο κ. Σταθόπουλος πρότεινε το χρονικό εισιτήριο να διαμορφωθεί στα 1,20 ευρώ.
Οι τιμές αυτές δεν αποκλείεται να αλλάξουν, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, αν και στην πραγματικότητα δύσκολα θα επικρατήσουν καλύτερες τιμές για τους επιβάτες.
Από το 2011
Η τελευταία αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011, όταν η τιμή στο βασικό εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 0,80 ευρώ, που κοστίζει και σήμερα. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 το εισιτήριο κόστιζε 0,60 ευρώ. Η τιμή αυτή είχε ισχύσει για μόλις οκτώ μήνες, αφού τα εισιτήρια είχαν διαμορφωθεί στα 0,60 ευρώ την Πρωτομαγιά του 2010. Η αύξηση αυτή είχε έρθει έπειτα από πέντε χρόνια, στη διάρκεια των οποίων τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ παρέμεναν «παγωμένα» στο μισό ευρώ (από το Σεπτέμβριο του 2005).agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: