Cocktail blog

Τα 10 πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Joe Cocker

O Joe Cocker έφυγε από τη ζωή στις 22 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλικία 70 ετών. Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης πέθανε προσβεβλημένος από καρκίνο του πνεύμονα. Ας θυμηθούμε μαζί 10 από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του θρυλικού τραγουδιστή της rock και των blues.O John Robert Cocker γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1944 στο Sheffield της
Βρετανίας, όπου και έζησε μέχρι τα 20 χρόνια του περίπου. Η διεθνής αναγνώρισή του ξεκίνησε το 1964, ενώ η καριέρα του απογειώθηκε όταν τραγούδησε στο Woodstock Festival τον Αύγουστο του 1969 το τραγούδι των Beatles «A Little Help from My Friends», με την ιδιαίτερη, βραχνή και εμβληματική φωνή του.

Το πρώην «σκαθάρι» Paul McCartney δήλωσε για το χαμό του Joe Cocker: «Είναι πραγματικά θλιβερό να μαθαίνεις για το θάνατο του Joe. Τον αγαπούσα πολύ. Όπως και πάρα πολλοί άνθρωποι, αγαπούσα τον τρόπο που τραγουδούσε. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει το «A Little Help from My Friends» και τον θυμάμαι να έρχεται στο στούντιο και να μου παίζει ό,τι είχαν ηχογραφήσει έως τότε, μετατρέποντας το κομμάτι σε ένα soul ύμνο, ήταν υπέροχο! Του είμαι ευγνώμων που το έκανε αυτό.» και συνέχισε λέγοντας «Ήταν ένας υπέροχος και αξιαγάπητος τύπος, που έδωσε πολλά στον κόσμο και θα μας λείψει.»

Aπό την άλλη, ο Ringo Star έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Aντίο και ο Θεός να ευλογεί τον Joe Cocker, ειρήνη και αγάπη».

Ο ατζέντης του Barrie Marshall δήλωσε: «Χωρίς αμφιβολία, ο Cocker ήταν ο μεγαλύτερος rock και soul τραγουδιστής που έβγαλε ποτέ η Βρετανία».

Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του κυκλοφόρησε 40 άλμπουμ, κέρδισε ένα βραβείο Grammy το 1983 για το τραγούδι «Up Where We Belong», ένα ντουέτο με την Jennifer Warnes, ενώ το 2011 έλαβε το τιμητικό βραβείο OBE (Order of The British Empire) για τη συνεισφορά του στη μουσική.

10 από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Joe Cocker
10. «Delta Lady» από το άλμπουμ «Joe Cocker!» (1969) 

9. «Unchain My Heart» από το άλμπουμ «Unchain My Heart» (1987) 

8. «When the Night Comes» από το άλμπουμ «One Night of Sin» (1989) 

7. «She Came In Through The Bathroom Window» από το άλμπουμ «Joe Cocker!» (1969) 

6. «You Can Leave Your Hat On» από το άλμπουμ «Cocker» 

5. « You Are So Beautiful» από το άλμπουμ «I Can Stand a Little Rain» (1974) 

4. «Don't Let Me Be Misunderstood» από το άλμπουμ «With a Little Help from My Friends» (1969) 

3. «The Letter» από το άλμπουμ «Mad Dogs and Englishmen» (1970) 

2. «With A Little Help from My Friends» από το άλμπουμ «With a Little Help from My Friends» (1968) 

1. «Feelin' Alright» από το άλμπουμ «With a Little Help From My Friends» (1968)
entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: