Cocktail blog

Νέο ηλεκτρικό coupe crossover από τη Mercedes με 612 άλογα

Η Mercedes ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα λανσαριστούν σταδιακά, ενώ ανάμεσά τους θα υπάρχει και ένα coupe crossover με ανώτατη ισχύ 612 ίππους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Mercedes εργάζεται πάνω στη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας με την κωδική ονομασία «Ecoluxe», στην οποία θα βασιστούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Μάλιστα, οι πηγές μας αναφέρουν ότι τα μοντέλα που θα δημιουργηθούν θα είναι τουλάχιστον τέσσερα, ενώ το λανσάρισμά του πρώτου εξ αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπεται στα τέλη του 2019 ή αρχές του 2020.

Όσον αφορά τη νέα πλατφόρμα δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά, μόνο ότι θα διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη για να «καλύψει» μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες και διαστάσεις, ενώ για το εν λόγω πάτωμα, η γερμανική εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 2 δισ. ευρώ.


Ταυτόχρονα, οι φήμες θέλουν το πρώτο μοντέλο της Mercedes που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Ecoluxe να είναι ένα μεγάλο coupe crossover με μήκος κοντά στα 5 μ. που στιλιστικά θα υιοθετεί στοιχεία και από το εικονιζόμενο SUV Coupe Concept της εταιρείας. Επίσης, οι πληροφορίες τονίζουν ότι στις κορυφαίες εκδόσεις του το συγκεκριμένο μοντέλο (S και GT) θα αποδίδει 544 και 612 ίππους αντίστοιχα. Επιπλέον, το νέο ηλεκτρικό crossover αναμένεται να έχει αυτονομία κίνησης -με μία φόρτιση- που θα αγγίζει τα 450 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: