Cocktail blog

Έφτασε το e-ισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Μέσω μας νέας εφαρμογής που ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία της, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο.



Οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» έθεσαν σε πιλοτική λειτουργία μια νέα –δωρεάν- εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets με την ονομασία mobile ticketing «TFA Tickets» που παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην ίδια τιμή με τα εκδοτήρια ή τους αυτόματους πωλητές.

Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες είναι πλέον σε θέση να προμηθεύονται το εισιτήριο τους άμεσα και εύκολα μέσω του διαδικτύου.

Στη πρώτη φάση του προγράμματος είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια έως πέντε (5) ημερών με μια απλή διαδικασία.

-Ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή «TFA Tickets» μέσω του GooglePlay για τις συσκευές με λειτουργικό Android ή μέσω του AppStore για τις συσκευές με λειτουργικό IOS.

-Την πρώτη φορά χρήσης της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί προαιρετικά να κάνει εγγραφή στο σύστημα, καταχωρώντας τα στοιχεία της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας του, μέσω της οποίας θα γίνονται και οι αγορές των εισιτηρίων. Από εκεί και πέρα, για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών, απαιτείται μόνο η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της κάρτας του.

-Μετά την αγορά των εισιτηρίων, η εφαρμογή προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα αποθήκευσης τους προκειμένου να ενεργοποιήσουν όσα χρειάζονται μέχρι και 2 λεπτά της ώρας πριν από την επιβίβαση τους στο συγκοινωνιακό μέσο.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως, για την ενεργοποίηση των εισιτηρίων δεν απαιτείται πρόσβαση – σύνδεση στο διαδίκτυο.

-Τέλος, σε περίπτωση ελέγχου, ο επιβάτης αρκεί να επιδείξει το εισιτήριο του, ενεργοποιώντας την εφαρμογή στο κινητό του και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την ταμπέλα «Τα εισιτήρια μου».

Ο επιβάτης είναι υπεύθυνος για την διατήρηση της συσκευής του (κινητό ή tablet) σε λειτουργία καθόλη τη διάρκεια του δρομολογίου καθώς, στην περίπτωση που λόγω απενεργοποίησης της συσκευής του δεν μπορέσει να επιδείξει το εισιτήριο στον ελεγκτή, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο επιβάτης καλείται να προσκομίσει την συσκευή του καθώς και το απόκομμα επιβολής του προστίμου στη Διεύθυνση Κομίστρου των Συγκοινωνιών Αθηνών. autotriti.gr
<object class="BLOG_video_class" contentid="bd273cff2dc356f0" height="366" id="BLOG_video-bd273cff2dc356f0" width="520"></object></div>

Δεν υπάρχουν σχόλια: