Cocktail blog

Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος της Korean Air επειδή δεν της άρεσε ο τρόπος που μια αεροσυνοδός της σέρβιρε τα φιστίκια

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε σήμερα η πρώην αντιπρόεδρος της Korean Air Χέδερ Τσο, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το περιστατικό που εξόργισε τη Νότια Κορέα και προκάλεσε την παραίτησή της από τον δημόσιο αερομεταφορέα της χώρας, όταν καθυστέρησε πτήση της εταιρείας επειδή δεν της άρεσε ο τρόπος που μια αεροσυνοδός της σέρβιρε τα φιστίκια.Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου για το περιστατικό τόσο το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος όσο και ο πατέρας της απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά της Τσο.


«Λυπάμαι ειλικρινά», δήλωσε η παραιτηθείσα η οποία τόνισε ότι θα ζητήσει προσωπικά συγγνώμη και από τα μέλη του πληρώματος που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Νωρίτερα, ο πατέρας της Τσο είχε χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά της κόρης του «χαζή» ενώ πρόσθεσε: «Εκλιπαρώ τον κόσμο να κατηγορήσει εμένα για την τρέχουσα κατάσταση καθώς όλο αυτό είναι δικό μου λάθος. Απέτυχα να διαπαιδαγωγήσω σωστά την κόρη μου». Ενημέρωσε επίσης ότι η κόρη του θα παραιτηθεί και από τις άλλες θέσεις που κατέχει σε θυγατρικές εταιρείες.
Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα όταν η κ. Τσο ταξίδευε από την Νέα Υόρκη προς το διεθνές αεροδρόμιο Ιντσεόν της Σεούλ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η Τσο απαίτησε την απόλυση της αεροσυνοδού η οποία της σέρβιρε φιστίκια σε μια σακούλα αντί για πιάτο.

Το επεισόδιο προκάλεσε οργή στους νοτιοκορεάτες, οι οποίοι θεώρησαν πως η Τσο έκανε κατάχρηση εξουσίας. Το συμβάν φιλοξενήθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της χώρας ενώ προκάλεσε ακόμη και επέμβαση της κυβέρνησης η οποία διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: