Cocktail blog

Γάτος - ζόμπι: Βγήκε ζωντανός αν και τον είχαν θάψει επί πέντε ημέρες!

Χαρακτηρίστηκε «γάτος-ζόμπι» από τους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και «γάτος- θαύμα» από τους ανθρώπους που του έσωσαν την ζωή: ο Μπαρτ, ένας γάτος στις ΗΠΑ, βγήκε από τον «τάφο» του 5 ημέρες αφότου τον έθαψε η ιδιοκτήτριά του κατά λάθος. Η ίδια πίστευε ότι ο γάτος της είχε σκοτωθεί σε ένα τροχαίο.

Αφού υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ο Μπαρτ στην παρούσα φάση αναρρώνει και αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του την επόμενη εβδομάδα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σέρι Σιλκ, η υπεύθυνη της οργάνωσης προστασίας των ζώων Human Society που ανέλαβε την φροντίδα του γάτου στην Τάμπα της Φλόριντας (νοτιοανατολικές ΗΠΑ).
Πριν από περίπου 10 ημέρες η ιδιοκτήτριά του Έλις Χάτσον είχε βρει το γάτο της σε ημιθανή κατάσταση στο δρόμο, καθώς τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tampa Bay Times, ο Μπαρτ είχε τραυματιστεί σοβαρά και δεν ανέπνεε.
Συντετριμμένη η Χάτσον ζήτησε από έναν γείτονα να θάψει το ζώο. Όμως, 5 ημέρες αργότερα, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε σενάριο ταινίας τρόμου με την υπογραφή του Στίβεν Κινγκ, ο Μπαρτ «αναστήθηκε», κατάφερε να βγει από τον τάφο του σκάβοντας με τα νύχια του κι ανοίγοντας δρόμο και να... επιστρέψει στο σπίτι.
«Δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο» περιέγραψε η ιδιοκτήτριά του στην εφημερίδα.
Τον Μπαρτ ανέλαβε να βοηθήσει η οργάνωση Human Society και ο γάτος υποβλήθηκε σε επέμβαση χθες. Οι κτηνίατροι του αφαίρεσαν το αριστερό του μάτι και φρόντισαν την κάτω γνάθο του.
Ο γάτος αναρρώνει, ενώ τρέφεται με τη βοήθεια καθετήρα.
«Μόλις μπορέσει να φάει μόνος του, θα αφαιρέσουμε τον καθετήρα. Εάν όλα πάνε καλά, θα τον επιστρέψουμε στην ιδιοκτήτριά του την επόμενη εβδομάδα» εξήγησε η Σιλκ.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: