Cocktail blog

Κεντρικό Ζαγόρι:Ξενώνα Τρίτοξο στο Χωριό Κουκούλι

Ξενώνας «Τρίτοξο»
Στο πανέμορφο χωριό Κουκούλι της περιοχής Ζαγορίου, θα βρείτε για τη διαμονή σας τον ξενώνα «Τρίτοξο» της Ελευθερίας Δήμου, μία οικογενειακή επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων που λειτουργεί με βάση τις προδιαγραφές του ΕΟΤ.



Στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 1822 στο κέντρο της περιοχής του γραφικού χωριού Κουκούλι, που ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Λειτουργεί όλο το χρόνο καθημερινά και διαθέτει 7 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με ψυγείο, τηλεόραση, κεντρική θέρμανση και λιτή διακόσμηση.

Ζαγορίσιες Γεύσεις
Στο πρωινό σερβίρονται φρέσκα αυγά, σπιτικές μαρμελάδες της κυρίας Ελευθερίας, τσάι του βουνού, ζεστοί λουκουμάδες, πευκόμελο,χειροποίητος αχνιστός τραχανάς, ρυζόγαλο, ομελέτες, πίτες, κέικ και τυριά, αλλά και ζαγορίσιες πίτες. Στον χώρο του καθιστικού, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, σπιτικά γλυκά του κουταλιού ή σιροπιαστά, ένα ποτήρι τοπικό κρασί ή ένα χυμό.

Το συγκρότημα διαθέτει και εστιατόριο για τους φιλοξενούμενους στο κατάλυμα, αλλά και τους επισκέπτες του Ζαγορίου. Η κυρία Ελευθερία ετοιμάζει για εσάς παραδοσιακές πίτες και φαγητά. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε τον καφέ ή το γλυκό σας. Από ένα τέτοιο χώρο δεν θα μπορούσε να λείπει, βέβαια, το τζάκι, που το χειμώνα χαρίζει τη ζεστασιά και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του ξύλου και της φωτιάς.

Διαμονή
Ο ξενώνας Τρίτοξο διαθέτει συνολικά επτά (7) δωμάτια. Τα 5 από αυτά είναι δίκλινα, ενώ από τα υπόλοιπα 2 το ένα είναι τρίκλινο και το άλλο είναι τετράκλινο. Διαθέτουν ατομικό μπάνιο, κεντρική θέρμανση, ψυγείο και τηλεόραση.

Πώς θα φτάσετε
Το Κουκούλι βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Νομό Ιωαννίνων και ανήκει διοικητικά στον Δήμο Τύμφης. Για να φτάσει κανείς στο Κουκούλι κατευθύνεται Βόρεια των Ιωαννίνων στο δρόμο Ιωαννίνων-Κονίτσης και στρίβει δεξιά στο 19ο χλμ στο χωριό Καρυές ή Μεταμόρφωση. Στη συνέχεια περνά τον κάμπο των Ασπραγγέλων, συνεχίζει το δρόμο για Κήπους στη διασταύρωση που ο δρόμος χωρίζει για Κήπους ή Τσεπέλοβο είτε ακολουθεί το δρόμο για Κήπους και στρίβει αριστερά είτε ακολουθεί το δρόμο για Τσεπέλοβο και στρίβει μετά από λίγο δεξιά.
Ο ξενώνας βρίσκεται 36χλμ από τη πόλη των Ιωαννίνων και το αεροδρόμιό της.

Δείτε το www.tritoxo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: