Η Τουρκική Βουλή έγινε… ρινγκ:Βουλευτές έπαιξαν ξύλο με το σφυρί του προέδρου

Εικόνες ανεξέλεγκτης βίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης, στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας, όπου βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συζητήσεων για ένα πολύ αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της ισλαμοσυντηρητικής
κυβέρνησης το οποίο ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας.
Το αποτέλεσμα ήταν πέντε βουλευτές να τραυματιστούν και να μεταφερθούν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ δύο από αυτούς είχαν χτυπήματα στο κεφάλι τους από το σφυρί που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου για να ανοίξει και να κλείσει τις συνεδριάσεις!
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τα «πήραν» με εκείνους της κυβέρνησης λόγω του νομοσχεδίου που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας και χαλαρώνει πολύ τις προϋποθέσεις για συλλήψεις προσώπων, έρευνες και τηλεφωνικές υποκλοπές χωρίς δικαστικό έλεγχο.
Η συνεδρίαση τελικά διακόπηκε και θα επαναληφθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τους επικριτές του, το νομοσχέδιο αυτό θα μεταμορφώσει στην Τουρκία σε «αστυνομικό κράτος».
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τρίτη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και απευθυνόμενος στους βουλευτές: «Ο νόμος πρέπει τώρα να ψηφισθεί γρήγορα και κυρίως να εφαρμοσθεί το συντομότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: