Cocktail blog

Μήπως το στρες σας προκαλεί πονοκέφαλο; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση

Στις μέρες μας, με τους γρήγορους ρυθμούς και τις αυξημένες απαιτήσεις, το στρες έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η καθημερινότητά μας είναι ένα συνεχές τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσπαθώντας να βάλουμε στο πρόγραμμά μας όσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε.


Το αυξημένο στρες επηρεάζει την ψυχολογική και σωματική μας υγεία, ενώ μπορεί να μας κάνει πιο επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες. Επίσης, συχνά προκαλεί πονοκεφάλους, μειώνοντας την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά μας και με αποτέλεσμα να έχουμε συνέχεια το αίσθημα της κούρασης.

Ο πονοκέφαλος που οφείλεται σε στρες είναι ένα συχνό και κοινό σύμπτωμα που όλοι μας κάποια στιγμή, λιγότερο ή περισσότερο, το έχουμε νιώσει. Άλλοτε εμφανίζεται περιστασιακά και «περνάει» γρήγορα και άλλοτε μπορεί να έχει μεγαλύτερη συχνότητα, διάρκεια ή ένταση.

Μερικές Συμβουλές για να αποφύγετε τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με το στρες:
Κοιμηθείτε καλά. Ο κακός και λίγος ύπνος αυξάνει την επίδραση του στρες στον οργανισμό.
Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε από το μυαλό σας πράγματα που μπορείτε να είναι αγχωτικά.
Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς υπερβολές σε λιπαρά ή υδατάνθρακες.
Κάντε τεχνικές χαλάρωσης. Κάθε είδος χαλάρωσης μπορεί να αποβεί θετική στην πρόληψη των πονοκεφάλων και του στρες.
Η θεραπεία του πονοκεφάλου τάσεως είναι κατά βάση φαρμακευτική. Περιλαμβάνει αναλγητικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των κρίσεων και, ενδεχομένως, ειδική καθημερινή προφυλακτική αγωγή, που σκοπεύει στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης τους. Έτσι, για την κρίση συνήθως χρησιμοποιούνται αναλγητικά/αντιφλεγμονώδη, όπως η ιβουπροφαίνη, η οποία είναι σύμφωνα με ιατρικές μελέτες εξαιρετικά αποτελεσματική.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως η λήψη οποιουδήποτε αναλγητικού δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα.

Ο ειδικός θα αξιολογήσει το ιστορικό του κάθε ατόμου και θα δώσει τις σωστές συμβουλές για τη θεραπεία.
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: