Cocktail blog

Έρχεται το Samsung Pay στο MWC 2015

Αναμένοντας την παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της σειράς Galaxy, φήμες κάνουν λόγο για παρουσίαση της υπηρεσίας Samsung Pay στο MWC 2015.



H υπηρεσία ανέπαφων συναλλαγών της Samsung εκτιμάται ότι θα ακολουθεί τη λογική του Apple Pay, ενώ θα πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών μέσω κινητού. Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι μπορεί τα κέρδη της Apple από την προμήθεια που παρακρατείται στις συναλλαγές μέσω Apple Pay να είναι μικρά, αλλά η ευκολία χρήσης του iPhone ως ενός “πορτοφολιού” έχει βοηθήσει στην αύξηση ρεκόρ των πωλήσεων παγκοσμίως. Το ίδιο φέρεται να επιδιώκει και η κορεάτικη εταιρεία με το Samsung Pay.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Visa Europe και την MasterCard για την ανάπτυξη ενός συστήματος συναλλαγών με χρήση της τεχνολογίας NFC, επομένως δεν αποκλείεται στο MWC 2015 που θα γίνει στην Βαρκελώνη να δούμε να ανακοινώνονται οι καρποί αυτών των δύο συνεργασιών.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Samsung Pay θα βασίζεται στο NXP PN66T module, το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο Samsung Galaxy S6 και θα προσφέρει δυνατότητα χρήσης καρτών Visa, MasterCard και American Express σε όλα τα τερματικά. Η Ευρώπη φαίνεται να είναι η αγορά στόχος για την Samsung καθώς εκεί η τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών φαίνεται αρκετά ανθηρή.pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: