Βιντεοκλήσεις εικονικής πραγματικότητας

Η 360 μοιρών βιντεοκλήση με το σύστημα Virtual Reality (VR) headsets θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο Mobile World Congress που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.Δημιουργοί του είναι η ομάδα της Summit Tech, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάμερα Giroptic 360cam και ένα Oculus Rift headset.

Όταν λαμβάνει κάποιος μια κλήση, «περνά» μέσα από την κάμερα 360 μοιρών του αποδέκτη και οι εικόνες μεταδίδονται στο Oculus Rift αυτού που κάνει την κλήση. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει μια γενική θέα του μέρος στο οποίο καλεί, καθώς επίσης και να μοιραστεί την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας με άλλους σε πραγματικό χρόνο.

Οι κλήσεις 360° μπορούν να μεταδοθούν ακόμη και ως Video Share session σε συσκευές Android, iOS και σε έξυπνα τηλέφωνα της Microsoft, ή μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών για ταμπλέτες και PC.

Η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί, όμως δε θα γίνει mainstream μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά μια έκδοση του Oculus Rift για τους καταναλωτές.


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: