Cocktail blog

Olympico Beach Hotel στη Χαλκιδική




Ιδανικές διακοπές σημαίνει χαλάρωση και ξεγνοιασιά, χειμώνα και καλοκαίρι. Δεν έχουν πρόγραμμα και σκοτούρες.
Θα τις βρείτε στη Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην παραλία Βατοπεδίου της Ορμύλιας, στο παραθαλάσιο ξενοδοχείο ''Bianco Olympico'', μόλις 150 μ. από τη θάλασσα, δυναμικότητας 200 κλινών, το οποίο είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί και να σας χαρίσει αξέχαστες ώρες ηρεμίας στις όμορφες βεράντες του με μοναδική θέα στον Τορωναίο κόλπο (απέχει 4 χλμ. από τη Μεταμόρφωση και 2,5 χλμ. από το χωριό Βατοπέδι).
 
Ιδανικός τόπος για εξορμήσεις στη φύση, ποδηλασία, περιπάτους στη μαγευτική Χαλκιδική.
Ένας όμορφος χώρος που θα γίνει προορισμός σας.
 
Χαλκιδική 

Η περιοχή της Χαλκιδικής βρίσκεται στη Β. Ελλάδα. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους τόπους διακοπών, συνδυάζει ιδανικά κατάφυτα βουνά και παραλίες με καταγάλανα νερά. Η Χαλκιδική αποτελείται από 3 χερσονήσους: την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το 'Aγιο Όρος.

To Bianco Olympico βρίσκεται στη Σιθωνία.

Η Σιθωνία πήρε το όνομά της από τον Σίθωνα, βασιλιά της Μακεδονίας, γιο του Ποσειδώνα και της Όσσας. Η μυθολογία λέει ότι ο Σίθωνας ήταν πατέρας της πανέμορφης Παλλήνης, την οποία διεκδικούσαν επώνυμοι μνηστήρες από όλο τον κόσμο.
 
Όποιος διεκδικούσε την Παλλήνη για νύφη, όμως, έπρεπε να μονομαχήσει με τον πατέρα της κι επειδή όλοι οι μνηστήρες έχαναν στη μονομαχία, η Παλλήνη δεν παντρευόταν ποτέ. Όταν ο Σίθωνας γέρασε, έβαζε τους μνηστήρες να μονομαχούν μεταξύ τους.
 
Σε μία τέτοια μονομαχία, αντίπαλοι ήταν ο Κλείτος και ο Δρύαντας. Η καρδιά της Παλλήνης χτυπούσε για τον Κλείτο και έτρεμε μήπως ο καλός της σκοτωθεί. Εκμυστηρεύτηκε τότε την αγωνία της σε ένα γέροντα τροφό, ο οποίος αφού την καθησύχασε, δωροδόκησε τον ηνίοχο του Δρύαντα για να χαλάσει το άρμα του αφέντη του, έτσι ώστε ο Κλείτος να νικήσει στη μονομαχία. Ο Σίθωνας, όμως, επειδή κατάλαβε τι συνέβη, αποφάσισε να κάψει την κόρη του.
 
Μία "θεϊκή" βροχή, ωστόσο, έσβησε τη φωτιά την κατάλληλη στιγμή και η Παλλήνη σώθηκε. Ο Σίθωνας, καταλαβαίνοντας το σημάδι των Θεών, αναγνώρισε το λάθος του και πάντρεψε τους δύο νέους.
 
Κατά την αρχαιότητα, στη Σιθωνία βρισκόταν οι πόλεις Σερμύλη, Φύσκελλα, Σίγγος, Παρθενόπολις, Γαληψός, Τορώνη, Δέρρα, Άμπελος, Σάρτη, Πίλωρος, Άσσα και Σιθώνη. 
 
Στην ευρύτερη περιοχή μπορείται να επισκεφτείτε τα παρακάτω χωριά:
 
Μεταμόρφωση
Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη 90 χλμ.
Ακριβώς στην αρχή της χερσονήσου της Σιθωνίας, η Μεταμόρφωση ήταν κάποτε μία μικρή παραλία, στην οποία εγκαταστάθηκαν ξεριζωμένοι πρόσφυγες μετά τη μικρασιατική καταστροφή, στη θέση του παλιού αγιορείτικου μετοχιού της Βόζαινας
.
Σήμερα, το χωριό είναι ένα ανεπτυγμένο τουριστικό θέρετρο που απλώνεται σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής με ψιλή άμμο, ειδυλλιακούς μικρούς όρμους, πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα και καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα.
Εκδηλώσεις:
Πανηγύρι στις 6 Αυγούστου. 
 
Βατοπέδι
Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη 87 χλμ.
Μικρό προσφυγικό χωριό μεταξύ Κασσάνδρας και Σιθωνίας, με πολλά ελαιοτριβεία. Εδώ υπήρχε τον 13ο μ.Χ. αι. παλιό μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, αλλά τα παλιά του κτίρια καταστράφηκαν από τους Τούρκους το 19ο μ.Χ. αι. και το μοναστήρι ξαναχτίστηκε το 1904. 

Ένα μικρό μέρος, την παλιά μονή, βρήκαν το 1974 οι καλόγριες που ήρθαν εδώ από τα Μετέωρα και μετά από χρόνια έχτισαν όλα τα καινούρια κτίρια που υπάρχουν σήμερα. Από την παλιά μονή σώθηκε το όμορφο καθολικό του 19ου μ.Χ. αι. 

Ορμυλία
Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη 92 χλμ.
Μεγάλο χωριό στην ενδοχώρα, χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Σερμύλη, αποικίας των Χαλκιδέων, η οποία, λόγω της ευφορίας του εδάφους που εξουσίαζε, είχε γνωρίσει εκπληκτική οικονομική ευρωστία.

Οι Σερμυλιώτες συμμετείχαν στο στρατό του Ξέρξη και πολέμησαν ενάντια στους υπόλοιπους Έλληνες, αλλά αργότερα έγιναν σύμμαχοι με τους Αθηναίους. Γι' αυτό οι Σπαρτιάτες, στον Πελοποννησιακό πόλεμο λεηλάτησαν πολλές φορές την πόλη, η οποία δέχθηκε τη χαριστική βολή το 348 π.Χ. από τον βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β' και μαράζωσε. 
Η Σερμύλη ξανακατοικήθηκε και ορθοπόδησε κατά τη βυζαντινή εποχή, όταν κοντά στην πόλη υπήρχε ένα κάστρο που λεγόταν Καλλίπολις. Τα πλούσια χωράφια και οι ελαιώνες της πέρασαν τον 13ο μ.Χ. αι. στους αγιορείτες καλόγερους και δύο αιώνες αργότερα ήρθαν οι Τούρκοι και κατέστρεψαν τον οικισμό.
Οι χριστιανοί που γλίτωσαν έχτισαν τα πρώτα σπίτια του σημερινού χωριού, το οποίο ξανακάηκε το 1821 και ξαναχτίστηκε απ' την αρχή.
Εκδηλώσεις:
Παραδοσιακό πανηγύρι την 25η Μαρτίου.
Παραδοσιακό θρησκευτικό πανηγύρι στις 29 Ιουνίου (Αποστόλων Πέτρου και Παύλου). 
 
Νικήτη
Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη 100 χλμ.
Παραθαλάσσιος οικισμός, ακριβώς στο "λαιμό" της Σιθωνίας, σε ένα χώρο γεμάτο αρχαίες θέσεις. 

 
Στην περιοχή του, κατά την αρχαιότητα, ήταν ιδρυμένη η αρχαία Γαληψός, που μνημονεύεται από τον Ηρόδοτο, ο οποίος την αναφέρει σημειώνοντας την πορεία του Περσικού στόλου το 480 π.Χ., τοποθετώντας την ανάμεσα στην Τορώνη και την αρχαία Σερμύλη (Ορμύλια). Η πόλη έγινε μέλος της πρώτης Αθηναϊκής Συμμαχίας, αλλά επαναστάτησε το 431 π.Χ. 
 
Στην περιοχή της βρίσκονται και άλλες δύο αρχαίες πόλεις, η Φύσκελλα και η Παρθενόπολις. Ο οικισμός της αρχαίας Γαληψού βρισκόταν στον ορμίσκο κοντά στο Καστρί. Αργότερα, κατά το τέλος της Ελληνιστικής Περιόδου, ένας νέος οικισμός δημιουργήθηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στους χριστιανικούς χρόνους (6ο μ.Χ. αι.). Η Φύσκελλα βρισκόταν την ίδια περίοδο στην περιοχή Ελιά. Κατάλοιπα αυτών των οικισμών είναι τρεις παλαιοχριστιανικοί ναοί, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σωφρονίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και ένας άλλος στην περιοχή της Ελιάς, ο οποίος είναι άγνωστο σε ποιον άγιο ήταν αφιερωμένος. Οι ναοί αυτοί καταστράφηκαν τον 6ο μ.Χ. αι., ίσως από τις επιδρομές των Ούννων. 
 
Το χωριό χωρίζεται στον σύγχρονο, παραθαλάσσιο οικισμό και στο παλιό χωριό, που βρίσκεται πάνω από τον κεντρικό δρόμο. Το παλιό χωριό έχει διατηρηθεί ως σήμερα σχεδόν αναλλοίωτο χάρη στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που τα αναστήλωσαν και τα συντηρούν σωστά. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα ανάμεσα στα ωραία πέτρινα σπιτάκια με τα χαγιάτια και τα ξύλινα μπαλκόνια, στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια με τις κληματαριές και τα λουλούδια.
 
Στην περιοχή της Νικήτης υπάρχουν και πολλοί μικρότεροι οικισμοί όπως Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Παύλος, Ασκαμνιά, Ελιά, Καλογριά, Κασταμονίτη, Καστέλι, Καστρί, Κάτσαρης, Κοσμά πηγάδι, Κωβιού, Λαγόμανδρα, Λιθήρη, Μαθέση Καλύβα, Μακριά Λαγκάδα, Πίτσακα, Σπαθιές, Χιλιαδού.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Νικήτη είναι το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής μελιού στην Ελλάδα. 
 
Αξιοθέατα - αρχαιολογικοί χώροι:
  • Ο Ναός της Κοιμήσεως στο παλιό χωριό (17ος μ.Χ. αι.) με τις υπέροχες τοιχογραφίες του.
  • Ο Ναός του Αγίου Νικήτα (1867), που χτίστηκε με τα νοίκια που πλήρωναν οι βλάχοι βοσκοί από τη Δυτική Μακεδονία που ξεχειμώνιαζαν με τα κοπάδια τους στους κάμπους της Νικήτης.
  • Το παλιό σχολείο (19ος αι.)
  • Ανεμόμυλοι
  • Η βασιλική του Αγίου Γεωργίου
  • Η βασιλική Σοφρωνίου
  • Τα ξωκλήσια του Αγ. Παύλου, Αγίου Παντελεήμονα και Αγίου Αθανασίου. Το ξωκλήσι του Αγ. Παύλου έχει χτιστεί σε θέση προγενέστερου με μνημειακή κρήνη του 1713. Λέγεται ότι ο Απ. Παύλος όταν βρέθηκε εδώ, δίψασε, χτύπησε το βράχο και ανάβλυσε νερό, το οποίο τρέχει συνεχώς από τότε. 
Εκδηλώσεις: 
  • Το πανηγύρι του Αγίου Νικήτα (15 Σεπτεμβρίου) και το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα (27 Ιουλίου) στο ομώνυμο ξωκλήσι με κοινό γεύμα.
  • Λαογραφικές εκδηλώσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
  • Ο διάπλους του Τορωναίου την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. Οι κολυμβητές, που έρχονται από όλο τον κόσμο, ξεκινούν το πρωί από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας και τερματίζουν το απόγευμα στην παραλία της Νικήτης. Ακολουθεί δημόσια διασκέδαση.  


Παροχές Δωματίου:
  • Air condition
  • TV 
  • Ψυγείο
  • WC
  • Μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα
Παροχές ξενοδοχείου:
  • Πισίνα
  • Self service eστιατόριο με ελληνική κουζίνα
  • Snack bar


Bianco Olympico Beach Hotel
Βατοπέδι, Ορμύλια Χαλκιδικής 63071
Τηλέφωνο: 23710 97000, 6945 832148 
http://www.biancolympico.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: