Cocktail blog

Ηλεκτρική μοτοσικλέτα σπάει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας


Η Lightning SuperBike, η ταχύτερη, πλέον, ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο, τροφοδοτήθηκε με ενέργεια από μια κινητή μονάδα επαναφόρτισης της DC Solar Solutions, την Solar Eclipse, η οποία χρησιμοποιεί μετατροπείς Sunny Island τηςSMA.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την προώθηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, καθώς και για την ευκαιρία που είχαμε για συνεργασία με την SMA», δήλωσε ο Ritchard Hatfield, ιδιοκτήτης της Lightning Motorcycles. «Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που δείχνουν ενδιαφέρον προς τα ηλεκτρικά οχήματα, έλκονται, επίσης, και από την δυνατότητα τροφοδοσίας τους με καθαρή ενέργεια».

Παρόλο που η Lightning Motorcycle έχει κερδίσει διάφορους διεθνείς αγωνιστικούς διαγωνισμούς, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η εταιρεία αποφάσισε να συναγωνιστεί στο El Mirage, στην έρημο Mojave, με στόχο να θέσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
«Αυτό το γεγονός αποτελεί απόδειξη για το πόσο μακριά έχει φτάσει η ηλιακή τεχνολογία και τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Henry Dziuba, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της SMA Αμερικής. «Είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς την ηλιακή ενέργεια να τροφοδοτεί οχήματα που σπάνε ρεκόρ και ήταν μια ευχάριστη εμπειρία η συνεργασία με τις Lightning Motorcycle και DC Solar Solutions για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου».
Η SMA συνεργάστηκε με την DC Solar Solutions για την τροφοδοσία του Lightning Superbike. Η DC Solar Solutions σχεδιάζει, κατασκευάζει και εγκαθιστά κινητές ηλιακές γεννήτριες, για την παροχή καθαρής, εναλλακτικής ενέργειας. Μια από τις κινητές ηλιακές της γεννήτριες βρισκόταν στο χώρο, με δύο μετατροπείς Sunny Island, για να φορτίσει την μοτοσικλέτα πριν από την απόπειρα για ρεκόρ. Οι κινητές ηλιακές γεννήτριες της DC Solar Solutions δεν χρειάζονται καύσιμα και είναι αθόρυβες, χωρίς εκπομπές.
«Η DC Solar έχει δεσμευτεί για την καινοτομία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παροχή των καλύτερων λύσεων στους πελάτες της», δήλωσε ο Paulette Carpoff, αντιπρόεδρος και ιδιοκτήτης της DC Solar Solutions. «Γνωρίζουμε ότι η SMA μοιράζεται την ίδια δέσμευση για ποιότητα και αξιοπιστία, που είναι και ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε μετατροπείς της, στις κινητές ηλιακές γεννήτριές μας».4green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: